Menigeen heeft de radiospot reeds gehoord of de billboards en streetboards gezien waarbij de oproep aan het locale bedrijfsleven gratis te participeren en de international beurs te bezoeken. De “Suriname Energy, Oil and Gas Summit” die in Suriname gehouden wordt van 27 juni – 30 juni a.s. geeft met name “local content”, het locale bedrijfsleven, de kans om deel te zijn van de offshore business en invulling te geven aan het proces dat reeds gaande is in Suriname. Staatsolie als initiatiefnemer van deze 2022 Summit, heeft reeds in 2021 een online/virtueel seminar georganiseerd over de op hande zijnde “oil and gas” ontwikkeling in Suriname, waarbij voornamelijk buitenlandse experts werden geinteresseerd Suriname te zien als potentiele investering. Het nu voor eind juni geplande 3 daagse Seminar “SURINAME Open for Business” trekt niet alleen een honderdtal buitenlandse experts, maar zet tevens grote nationale bedrijven op de kaart. “Delegates” betaalden bedragen van USD750 (lokaal) en USD1500 (voor buitenlanders) om te participeren. De “Oil and Gas Summit” zelf is reeds vol. Er zal een virtuele mogelijkheid zijn om alsnog online te participeren. Daarnaast wordt het Torarica-Terrein omgetoverd tot een grote internationale beurs, waarbij locale consultants, bedrijven en ondernemers de mogelijkheid krijgen gratis aanwezig te zijn, te netwerken en zichzelf te presenteren als potentiële partner en deel te zijn van de offshore ontwikkeling. Eddy Frankel, Deputy Director Power Sustainable Energy van Staatsolie benadrukt dat met de organisatie van dit seminar in Suriname het grote belang voor Suriname er hierin zit: “Internationale in deze sector en aanverwante sectoren een forum te geven over Suriname, en business-upportunities te presenteren zodat men kennis hiervan kan nemen. Anderzijds brengt dit seminar experts op “oil en gas” gebied naar Suriname, die over verschillende aspecten waaronder “local content”, informatie krijgen. Naast de olie zal de gasontwikkeling en gaspotentieel een cruciale rol moeten gaan spelen”.

Voor informatie: Communication Firm: STAS International, 52126

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

EOSH TRAINING

SDG TRAINING

UPDATE VOLGT

Suriname Energy Oil & Gas Summit

No alternative text description for this image

SDG TERUGKOMDAG

UPDATE VOLGT