Van IAP New Deal B.V.

Herinnert u zich dit (september 2021):

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat heeft een woordvoerder van de bank bekendgemaakt. De ontdekking werd afgelopen donderdag gedaan waarna er direct een onderzoek werd gestart. De bank haalde het computernetwerk offline. Ook de e-mailserver en de eaxterne telefoondiensten zijn uit voorzorg tijdelijk uitgeschakeld.

En:

Het programma voor thuiswerkers heeft naar alle waarschijnlijkheid geleid tot een kwetsbaarheid met gevolgen voor het operationele netwerk van de Centrale Bank. Zo blijkt uit een persbericht van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Volgens forensisch onderzoek heeft die kwetsbaarheid hackers in de gelegenheid gesteld om toegang te krijgen tot het netwerk van de CBCS. De thuiswerkoplossing was opgezet zodat medewerkers in verband met corona thuis konden werken.

Ook uw bedrijf is afhankelijk van het Internet. Via uw website komt u in contact met klanten, kunnen klanten u vinden en biedt u uw diensten aan. Uw dienstverlening naar de klanten komt dus in gevaar als uw bedrijfswebsite niet goed beveiligd is. De laatste tijd nemen cyberaanvallen toe zoals hackers, die uw gevoelige data stelen en verkopen of uw data op slot zetten (ransomware of gijzelsoftware). Met name door Corona en de daarbij horende toename van het thuiswerken via Internet is een goede bedrijfsbeveiliging essentieel.
We zien vaak dat bedrijven niet weten of hackers van buiten de organisatie zich mogelijk al geruime tijd op afstand toegang hebben verschaft tot kritische interne bedrijfsinformatie, of dat deze mogelijkheid er onbewust bestaat omdat ‘achterdeurtjes open staan’. Zorg dat u beveiliging op orde is, voordat het te laat is!
Om u hierbij te helpen bieden wij namens IAP New Deal B.V. voor alle leden van het VBS die reageren het volgende aan:

Ons product: gratis Security Scan
Gratis een 2-wekelijke periode om uw bedrijfswebsite vijf keer te laten testen met geavanceerde tools. U (en alleen u) ontvangt een rapport met de status van de beveiliging van uw website.
Dit als eerste stap om een beveiliging naar een hoger niveau te tillen. U bepaalt vervolgens of aanvullende actie nodig is en in welke vorm.
Via deze link kunt u zich aanmelden voor de  gratis security scan (of ga zelf naar: https://assuranceproviders.trustguard.eu/).

IAP New Deal B.V. is een bedrijf dat sinds kort ook in Suriname actief is. Wij zijn een professionele audit- en adviesorganisatie en gestart in Nederland. Naast de genoemde security scan kunnen wij u helpen om de eventueel gevonden lekken te dichten of om uw organisatie in breder perspectief op IT-gebied volwassener te maken. Denk aan: het migreren naar de cloud, het schrijven van IT-beleidsplannen, het aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van IT, het geven van interne trainingen op het gebied van IT.
Onze medewerkers beschikken over de juiste internationale certificeringen gericht op IT-security en IT-auditing. Daarnaast zijn we in Nederland aangesloten bij het NOREA (de Nederlandse Orde van IT-Auditors), dit is een zusterorganisatie van het NBA (de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants).

Neem gerust contact met ons op via een mail: cs@assuranceproviders.eu
Zie voor meer informatie onze website: https://www.assuranceproviders.eu/onze-clienten

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

EOSH TRAINING