Captains of Industry zijn steunpilaren voor nationale ontwikkeling en zijn daarbij ook rolmodellen voor collega ondernemers. Zij onderscheiden zich door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. Zij denken internationaal. En zij zien leiderschap zien als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid.
In het VSB magazine de Werkgever worden Captains of Industry voor het voetlicht geplaatst.

Jan-v-Charante“Ondernemen is innoveren, creëren,” is de mening van Jan van Charante, CEO van de N.V. TON Group. “Wat ik samen met familie en vrienden heb opgebouwd is ontstaan uit mogelijkheden die ik zelf heb gecreëerd. Zo is ’t VAT ontstaan. In mijn werk ben ik steeds nieuwe richtingen ingeslagen. Daarbij heb ik mij laten inspireren door wat Suriname te bieden heeft aan natuur, cultuur, tradities of door een maatschappelijke behoefte.”

Download hier de informatie over Captain of Industry: Jan van Charante

remy_vyzelmanAl jarenlang heeft Remy Vyzelman, vanuit zijn passie voor alles wat met scheepvaart en de haven te maken heeft, als doel voor ogen het continu op een hoger plan brengen van het havenwezen in Suriname. Vanuit deze missie is hij trendsetter in de haven- en scheepvaartsector. Zijn sleutel tot succes: innovatief ondernemen door te investeren in mensen en materieel en kansen benutten.

Download hier de informatie over ‘Always ahead of the Waves’ over Remy Vyzelman en Integra Marine

armand_van_alenOp 30 september 2010 bestond het bedrijf VABI 60 jaar. Reden om Armand van Alen, de motor achter VABI en de Holding VABAM N.V., voor het voetlicht te brengen. Als je over VABI praat merk je al gauw dat de groei van het bedrijf ‘meer is dan steen alleen’.

Download hier de informatie over ‘Steenhard: 60 Jaar VABI’

 

 

helmut_haukesMet het motto ‘raising the bar’ en de drijfveren ‘diversificatie van bedrijfsactiviteiten’, ‘vergroten van de uitvoeringscapaciteit’ en ‘consolideren van de organisatie’, en met het nodige doorzettingsvermogen, klom het bedrijf Haukes, met Helmut Haukes als Managing Director, in de bijna 23 jaar van haar bestaan op van een klein aannemings- en transportbedrijf, naar twee bedrijven met samen plm. 500 werknemers.

Download hier de informatie over ‘Haukes N.V. en Haukes Construction N.V.’