STAATSOLIE BEREIKT PRODUCTIEMIJLPAAL

Staatsolie heeft op zondag 28 augustus een productie mijlpaal bereikt, de raffinaderij heeft 1 miljoen barrels, 159 miljoen liters, hoogwaardige diesel en gasoline geproduceerd. De raffinaderij kan per dag 15.000 barrels van de ruwe olie vanuit Saramacca verwerken tot premium diesel, premium gasoline met een laag zwavelgehalte, stookolie, bitumen en zwavelzuur. Deze mijlpaal werd bereikt in acht maanden nadat de raffinaderij onder het management van Staatsolie is geplaatst. We zijn in staat geweest om de uitdagingen tijdens de opstart van de raffinaderij te overwinnnen zegt het bedrijf.

De kroon op het Raffinaderij Uitbreidings Project (REP), was op 13 december 2015 bij de introductie van premium diesel en gasoline via GOw2 op de retailmarkt, de voorbereidingsfase heeft ruim tien jaren geduurd. Hiermee heeft Staatsolie haar doel gerealiseerd om de lokale markt te voorzien van brandstoffen, en ook bijgedragen aan de besparing van deviezen voor brandstofimporten. Oliemaatschappij GOw2, NV Energie Bedrijven Suriname en de visserijsector behoren tot de grotere lokale klanten. Diesel en stookolie worden ook geëxporteerd, voornamelijk naar landen in de regio.

 

N.V. GRASSALCO HAALT DEAL VOOR LEVERING AAN GUYANA BINNEN EN DOET SCHENKING AAN AZP

NV Grassalco die op dinsdag 30 augustus haar 45 jarig bestaan vierde heeft een overeenkomst gesloten voor het leveren van 300.000 ton steenslag aan buuurland Guyana, die de steenslag zal gebruiken om de Cheddi Jagan Internationale Luchthaven in Thimeri uit te breiden. “Het is voor ons doen een relatief grote order, die nog nooit eerder heeft plaatsgevonden in Suriname”, zegt Grassalco-directeur Sergio Akiemboto. De order heeft een looptijd van een jaar waarin met verschillende verschepingen het materiaal zal worden afgeleverd. De overeenkomst wordt in samenwerking met het Chinees bedrijf Dalian uitgevoerd.

Aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft NV Grassalco vijf nieuwe beademingsapparaten met een gezamenlijke waarde van US$ 68.000 geschonken. Deze beademingsapparaten zullen een deel van de reeds twintig jaar oude apparaten vervangen. AZP directeur Antoine Brahim was erg blij met deze gift en sprak de hoop uit dat meerdere bedrijven het voorbeeld van Grassalco zullen opvolgen, “U doneert immers niet alleen aan het AZP, u doneert aan het Surinaamse volk”, merkte AZP-directeur Antoine Brahim op.

De donatie is tot stand gekomen door inzet van de ministers Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en Patrick Pengel van Volksgezondheid. De vijf apparaten zijn al actief op de afdeling. De ICU van AZP telt vijftien bedden. Er zijn momenteel tenminste net zoveel nieuwe beademingsapparaten nodig geeft Navin Ramdhani, leidinggevende van de afdeling aan. Hij deelt mee dat de afdeling uitgebreid zal worden met 20 bedden.

 

CHILD LABOUR DOUBLES IN JORDAN SINCE 2007-SURVEY

The 2016 National Child Labour Survey finds that child labour remains a matter of grave concern with a significant number of children employed in potentially hazardous jobs.

Amman, Jordan (ILO News) The number of child labourers in Jordan has roughly doubled to more than 69,000 since 2007, with around 44,000 engaged in hazardous work, according to the latest National Child Labour Survey released on Tuesday (August 16).The ILO, which supported the implementation of the survey, said it was deeply concerned by the rise in the number of children aged between five and 17 that have been forced into work, often under potentially dangerous conditions.The ILO said it hoped the data from the survey would be used by all stakeholders to combat the problem more effectively.

“We are concerned by the increase in child labour in Jordan,” said Insaf Nizam, Chief Technical Advisor for ILO’s “Moving towards a Child Labour Free Jordan” project. “But we also acknowledge that the efforts of all actors have yielded some positive results in keeping the percentage of child labour under control in spite of challenging socio-economic circumstances.”

 

VSB CSR AWARDS

De tweede VSB CSR Award Gala 2016 competition is wederom opengesteld voor alle leden. Na het succes van vorig jaar kijken wij met heel veel belangstelling uit naar het vervolg!
De voorbereidingen hiervan zijn reeds gestart en alle VSB- leden hebben op maandag 29 augustus jl. per mail de nodige informatie hieromtrent ontvangen.
Corporate Social Responsibility (CSR) is ook in deze moeilijke tijd van belang, dat organisaties eerlijk zaken blijven doen en investeren in duurzaam ondernemen. De VSB vindt dat organisaties en bedrijven die CSR ondernemen erkend en zelf beloond moeten worden voor hun inzet en verantwoordelijkheid.   

“You cannot stop people talking about you, but you can show a willingness to be open and honest”

CSR2016TransHet thema voor 2016 is Transparency

Wij zullen dit jaar de volgende indeling hanteren voor de awards:
– Categorie Klein bedrijf ( Kleiner dan 25 medewerkers)
– Categorie Middelgroot bedrijf ( Tussen 25 medewerkers of meer doch kleiner dan 50 medewerkers)
– Categorie Groot bedrijf (groter dan 50 medewerkers).

Per categorie zal er één winnaar zijn en aan elke winnaar zal er een VSB CSR People & Planet Award 2016 worden uitgereikt. Wij verzoeken u vriendelijk de CSR vragenlijst uiterlijk 23 september a.s. ingevuld te retourneren naar de volgende emailadressen:kathleen.goedhoop@vsbstia.org & vsbstia@sr.net.

 

KEN UW MEDELID: “PROFESSIONAL SUPPORT”

Profsupplogo

Professional support is in november 2003 opgericht en ingeschreven als eenmansbedrijf in de zakelijke dienstverlening. De directeur-eigenaar is mr. Judith van der Gugten. Zij opereert als zzp-er (zelfstandige zonder personeel) en is een kritische, betrouwbare, gedegen uitvoerder met ruime werkervaring zowel uitvoerend als op directieniveau. Kenmerkend zijn oog voor detail, effectiviteit en een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid en confidentialiteit.

De missie van Professional Support is het leveren van praktische, resultaatgerichte ondersteuning aan bedrijven/organisaties die tijdelijk een ervarenprofessional of sparringpartner nodig hebben om projecten of specifieke werkzaamheden te realiseren of af te ronden. Werkgebieden zijn managementadvies, projectmanagement, ISO 9001, training en (career)coaching, (her)schrijven van handboeken/projectdossiers.

Professional Support werkt in grote projecten ook vaak samen met andere bureaus en maakt onderdeel uit van de Mediationgroep Suriname. Door Mediation worden conflicten op de werkvloer of tussen bedrijven/zakenpartners/uitvoerders snel en discreet win-win opgelost en daardoor vaak met behoud van de werkrelatie.

Contact gegevens Professional Support:

Adres: Jules Chin A Foengstraat 22 Tourtonne III

E-mail: jgugten@sr.net of jgugten@hotmail.com

Phone: (597) 858 72 58 of (597) 45 70 71

Skype: professionalsupport

linkedinPS