VSB TEKENT MOU MET HET KORPS POLITIE SURINAME

De VSB heeft op 1 december een Memorandum of Understanding (MOU) getekend met het Korps Politie Suriname (KPS) en zal waar nodig ondersteuning verlenen in de aanpak van de criminaliteit. De MOU werd ondertekend door de Waarnemend Korpschef, Commissaris Antonio Chin en de VSB Directeur, de heer Steven Mac Andrew. De MOU heeft ook de ondersteuning van de Waarnemend Minister van Justitie en Politie, Zijne Excellentie Ferdinand Welzijn.

GRASSALCO BOUWT MODERN COMPLEX IN BROKOPONDO

N.V. Grassalco heeft op donderdag 23 november de groundbreaking ceremonie gehouden voor de bouw van een hypermodern complex te Brownsberg. Ook het projectbord werd onthuld tijdens de ceremonie. Op het complex komen twee panden te staan, die gebouwd worden volgens internationale standaarden en bestemd zijn om te fungeren als bank en goudopkoopkantoor. De verwachting is, dat het complex in augustus 2018 in gebruik genomen zal kunnen worden. De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) zal de bank beheren. N.V. Grassalco heeft besloten tot de bouw van het complex na een gedegen feasibility studie in het District Brokopondo en wil met deze stap verder gestalte geven aan haar Corporate Social Responsibility beleid.

HEM SURINAME N.V. HEEFT BINNENSTAD VERLATEN

HEM Suriname N.V. heeft de binnenstad van Paramaribo na 60 jaar verlaten, want vanaf maandag 27 november is het bedrijf gevestigd aan de Hendrikstraat 281. HEM was vanaf 1957 gevestigd aan de Heerenstraat 4, maar heeft haar historisch pand nu verlaten en een prachtig en modern pand betrokken. HEM is nog steeds bereikbaar op haar oude nummers.

ESSED & SOHANSINGH ADVOCATEN OPENEN NIEUW KANTOORGEBOUW

Het Advocatenkantoor Essed & Sohansingh heeft ook een nieuw kantoorgebouw, maar deze staat nog steeds aan de Prins Hendrikstraat 74 – 78. Op zaterdag 2 december werd dit nieuw en modern kantoorgebouw op feestelijke wijze geopend.

AANBIEDINGEN VAN LEDEN

Willemsberg N.V. heeft aangegeven aan de VSB, dat er kerstpaketten verzorgd worden. Indien u belangstelling heeft, bezoek dan http://www.bigaonline.com/

Tjong A Hung Consulting N.V. heeft aan de VSB aangegeven, dat zij het bedrijfsleven zo goed als mogelijk wilt voorbereiden op de aanstaande ontwikkelingen, betreffende de implementatie van de Wet op de Jaarrekening, welke op 30 augustus 2017 is aangenomen door de Nationale Assemblee. In dit kader is er een IFRS Foundation training gepland voor 6 december 2017 en een vervolgtraining op 8 januari. Bij elke drie aanmeldingen van dezelfde organisatie, mag een vierde deelnemer kosteloos participeren (korting van 25%). Voor nadere info bent u terecht op http://www.tahconsulting.com/

Leden let op : de VSB wil gaarne business to business activiteiten bevorderen onder haar leden. Wilt u uw medeleden informeren over een aanbieding, stuurt u dan informatie in het kort op naar mevrouw Natasja Robles en wel op de volgende email adressen vsbstia@sr.net en natasja.robles@vsbstia.org. De VSB stuurt op verzoek van diverse leden geen pdf files meer door, dus wij vragen u daarom om ons ook een link op te sturen, zodat geïnteresseerde leden, uw website kunnen bezoeken voor nadere informatie.