SURINAME BUSINESS DAY IN FRANS GUYANA GEHOUDEN

De Suriname Business Day is gisteren (13 december) gehouden in Cayenne, Frans Guyana in het hotel Mercure Royal Amazonia door de VSB in samenwerking met partners uit Frans Guyana. Het Dagelijks Bestuur van de VSB, bestaande uit de heren Bryan Renten (Voorzitter), Wilfred Baldew (Ondervoorzitter), Manoj Parsan (Penningmeester), Jan van Charante en Rabin Soechit (beide Lid), behoorde ondermeer tot de 20 participanten aan de Mini-Beurs alsook de business to business meetings. De dames Cheryl Vroom en Natasja Robles van het Bureau waren eveneens in Frans Guyana voor de organisatie aldaar, alsook de ondersteuning aan de participerende bedrijven.

Foto : Ontmoeting met MEDEF Guyane. In het midden is MEDEF President Thara Govindin
Foto : Ontmoeting met MEDEF Guyane. In het midden is MEDEF President Thara Govindin

 

Op woendagavond had een delegatie van het Dagelijks Bestuur ook een ontmoeting met de counterpart van de VSB in Frans Guyana, namelijk de Mouvement des entreprises de France (MEDEF Guyane). De MEDEF Guyane delegatie stond onder leiding van haar Voorzitter, Mevrouw Thara Govindin.

CONSULTATIE MODERNISERING ONGEVALLENREGELING UITGESTELD

De consultatie, betreffende de modernisering van de ongevallenregeling, welke op donderdag 20 december zou worden gehouden door het Ministerie van Arbeid, is uitgesteld tot nader order. U kunt echter uw commentaar op de ongevallenregeling normaal opsturen naar het Bureau van de VSB en wel via email naar vsbstia@sr.net of natasja.robles@vsbstia.org.

IS HET AANWIJZEN VAN EEN BEDRIJFSARTS VERBODEN ?

Naar aanleiding van een artikel in De West van maandag 10 december, kreeg het Bureau van de VSB de vraag als de Wet Nationale Basiszorgverzekering het gebruik maken van de diensten van een bedrijfsarts verbiedt. Dit is in principe een grijs gebied, omdat de Wet zich niet nadrukkelijk hierover uitlaat. De Wet stelt wel dat iedere werkgever verplicht is om een basiszorgverzekering af te sluiten voor zijn werknemers, dus aangenomen wordt, dat de werkgever hierbij vrij is in zijn/haar keuze voor een bepaalde verzekeringsmaatschappij. Ook wordt aangenomen, dat de werkgever een voorkeur aangeven voor een bepaalde arts. Het Bureau van de VSB zal dit verder onderzoeken.

De vakbond is van mening, dat, aangezien werknemers een deel van hun basiszorgverzekering betalen en verzekeringsmaatschappijen verzekerden de keuze bieden om een arts te kiezen, werknemers niet perse bij een bedrijfsarts ingeschreven hoeven te worden.

De Wet Nationale Basiszorgverzekering, zoals geplubliceerd in het Staatsblad, kan gevonden worden door de volgende link te inserten in uw browser :
https://vsbstia.org/wp-content/uploads/2014/06/Wet-Nationale-Basiszorgverzekering-2014.pdf

INNOVATIE DRINGEND VEREIST VOOR DIVERSIFICATIE

Innovatie is een dringende vereiste voor de diversificatie van onze economie. In dit kader is de intentie van Grassalco N.V. en Pansa Machine Shop om schanskorven / gabions te produceren in Suriname een heel goede zaak. Zeker, omdat er in Suriname, maar ook daarbuiten, behoefte hieraan bestaat. De verdere ontwikkelingen zullen met gepaste belangstelling gevolgd worden, vooral daar dit een goed voorbeeld kan zijn voor ondernemers en aspirerende ondernemers, niet alleen voor wat betreft innovatie, maar ook gezamenlijk ondernemen.

MAAK NU EN OOK IN 2019 GEBRUIK VAN DE VOORDELEN VAN DE VSB TRAVEL CLUB

De VSB Travel Club biedt leden direct een 2% korting op het netto bedrag van vliegtickets en een 3% korting op het netto bedrag van hotels en cruises. Maak dus nu, maar ook in 2019 gebruik van deze voordelen. U hoeft alleen te bellen met de call center van Does Travel & Cadushi Tours voor het maken van boekingen en aangeven, dat de boeking gemaakt wordt in het kader van de VSB Travel Club. Het telefoonnummer van de call center is +597 475007.

ONDERSTEUN A.U.B. DE PTC KLEURKAARTENACTIE

Ondersteun a.u.b. de kleurkaartenactie van PTC, welke bedoeld is om de nodige middelen te genereren om een aanvang te maken met het opzetten van de eerste fase van haar campus. Maak vandaag nog contact, want PTC heeft uw steun nodig !