De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, in samenwerking met de United Nations Suriname, organiseerde op maandag 1 augustus de eerste SDG Terugkomdag. Bij de trainingen die zijn gehouden van februari tot april 2022 zijn er ruim 180 SDG ambassadeurs getraind in de “ins en outs” van de Sustainable Development Goals of SDGs en hoe die uiteindelijk deel te maken van de interne bedrijfsprocessen. Deze SDG terugkomdag was bestemd voor de participanten van de voornoemde SDG trainingen. 6 bedrijven waren in de gelegenheid om het beste van hun SDG kant te laten zien. 
Als uitgangspunt voor economische groei heeft de VSB in haar manifest reeds in 2010 opgenomen dat het bedrijfsleven de motor is van de economie. In het VSB manifest van 2015 werd er al aandacht geschonken aan het het belang van duurzaam ondernemen en good corporate citizenship. De VSB zal haar leden blijven ondersteunen, blijven vertegenwoordigen middels sociale dialoog en blijven oproepen om zoveel als mogelijk in staat te zijn zelf bij te dragen aan duurzaamheid. De SDG terugkomdag werd mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Baitali Group en de Torarica Group.
  • Alembo, een 300 werknemers tellend bedrijf heeft het gehad over 17 jaar duurzame arbeidsmarktontwikkeling, de centrale plek van Medewerkers en haar MVO beleid vanaf 2017. Dit doet zij bijvoorbeeld middels SDG activiteiten voor young professionals (competities), Studiebeurzen voor medewerkers enzovoort. 
  • HEM Suriname heeft tijdens haar presentatie aandacht geschonken aan hoe zij op een duurzame manier omgaat met afval, haar personeel en gezin en partners betrekt om hier ook deelgenoot van te zijn. 
  • B4Agro&FoodSystems heeft het gehad over haar impact op de samenleving via haar research en development in Hybrid Hydroponics. Dit bedrijf heeft op deze terugkomdag ook haar B4Cups Campaign gelanceerd, waar zij gebruikte Cups (wegwerpbekers 7 en 9 oz) inzamelt voor SRD 0,10 per stuk.
  • Torarica Group had het over de Green Key & de sterke relatie met de Sustainable Development Goals. De Green Key is een toonaangevende standaard van uitmuntendheid op het gebied van verantwoordelijkheid voor het milieu en duurzame bedrijfsvoering binnen de toeristische sector. Hiermee belooft Torarica aan zijn personeel en gasten dat ze helpen een verschil te maken op ecologisch en duurzaam niveau.
  • Baitali Group uitte haar missie als een betrouwbare partner van idee tot realisatie van grote infrastructurele projecten in Suriname en de regio. In dit kader presenteerde Baitali een overzicht van haar projecten gekoppeld aan de SDGs, gebaseerd op 3 dimensies: 1 . missie, visie en kernwaarden, 2. core business, 3. CSR beleid. Thema’s zoals gezondheidszorg, competentie ontwikkeling, opvang en hergebruik regenwater, monitoring en terugdringen energie verbruik, recycling zijn enkele trefwoorden van de diverse SDG projecten en initiatieven binnen de Baitali Group of Companies.
  • Surinaamse Brouwerij richt haar SDG bewegingen zowel intern als extern. Intern worden medewerkers telkens bewust gehouden over de SDG’s en ook gestimuleerd om met initiatieven te komen. Een van de recente resultaten hiervan is het Social Responsibility Partnership 2022 project gericht op het beschermen en herstellen van vitale mangrovebossen. Een van haar recente activiteiten was ook de kickoff van de #TakeTheBall Challenge. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Ontvang Onze Nieuwslijn

* indicates required