De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft op 10 november 2022 uit hoofde van haar continue bijdrage, geparticipeerd aan de validatie workshop van de derde generatie Decent Work Country Programme in Suriname. Gezien de VSB ook vertegenwoordigd is in de Monitoring Commissie van het Programma, was het ook gepast om met een delegatie van het Bedrijfsleven bij te dragen aan de formulering van het derde programma. Na deze validatie ronde, gaat de door de ILO (Internationale Arbeidsorganisatie) aangetrokken consultant aan de slag met het finaliseren van de prioriteiten die door de stakeholders zijn opgenomen.Het ligt in de bedoeling om dit programma tegen december 2022 al af te hebben, en in januari 2023 te starten met de uitvoering. 

Namens de VSB namen deel: Bestuurslid Gerard den Dekker (Groep Industrie), Directeur Sherida Mormon,  Manish Rambhadjan (HRM Baitali Group), Hellen Doelwijt en Lucenda Pinas (vertegenwoordigers Bedrijfsleven binnen het Arbeid Advies College – AAC), Marllon van Ommeren (VSB Liaison Officer) en Kamlesh Ganesh (Als Lid AAC, Lid Monitorings Commissie en Deputy Director VSB).

De workshop werd georganiseerd door de tripartiete Monitoring Commissie, onder auspiciën van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken en de ILO.  

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required