De week 19 november t/ m 26 november 2022 stond in het teken van kennisuitwisseling inspiratie doing business tussen vrouwen van de Nederlandse handelsmissie en   Surinaamse onderneemsters en vrouwen uit de corporate wereld. De organisatie Women’s Entrepreneurs Netherlands heeft voor derde maal zorggedragen dat er  een Nederlandse vrouwelijke handelsmissie naar Suriname is georganiseerd. Samen met de Stichting Women Suriname Umbrella Foundation organiseerden zij ook de eerste editie van de Women’s Conference Suriname voor vrouwen uit de corporate wereld.

De Conferentie  was onderverdeeld in diverse chapters waar een keynote speaker de inzichten gaf over een bepaald onderwerp en gevolgd door een paneldiscussie en discussie met de participanten. Hierna was de gelegenheid voor de vrouwen om te netwerken. De chapters van de conferentie waren: Leiderschap,  ondernemer zijn, gezondheid, sport en  geweld op de werkvloer huiselijk geweld gevoerd. De VSB voorzitter en ondervoorzitter  hebben  hun bijdrage  geleverd aan deze conferentie met name bij het onderdeel  vrouwen in leiderschap. De voorzitter Rekha Bissumbhar was de keynote speaker en het panel bestond uit Mervel Kotzebue ( DP- world en ondervoorzitter VSB), Warsha Sardjoe ( Rudisa NV), Kolonel Daniella Veira,  Pricella Kemble (Newmont).

Foto: WEN Su 2022 – Womens Conference