Suriname heeft veel mogelijkheden. Het land staat voor een periode met grote veranderingen en grote economische groei. Tijdens de vele gesprekken die wij in Suriname gevoerd heb met bedrijven, instellingen en overheid kwam vaak de behoefte aan leiderschap dat succesvol weet om te gaan met alle veranderingen naar voren.

Het land staat voor immense uitdagingen, uitdagingen die vernieuwende leiderschapskwaliteiten vragen; leiders die kansen creëren, die omgaan met verandering, duidelijk communiceren, leiders die mensen motiveren en inspireren en leiders die het beste uit hun mensen naar boven halen.

In de afgelopen periode heeft de organisatie Academie voor Leadership behoorlijk wat voorwerk gedaan door te onderzoeken of de bedrijven, overheid en instellingen de bovengenoemde uitdagingen herkennen. En zo ja hoe zij daar een antwoord op zouden willen hebben. De meeste organisaties geven duidelijk aan dat zij behoefte hebben aan vernieuwde leiderschap, leiders die de uitdaging willen aangaan. Leiders die vorm kunnen geven aan de nieuwe bedrijfscultuur, leiders die in staat zijn om hun ervaring zodanig in te zetten dat zij de volgende stappen kunnen zetten met hun team. 

Reden voor de Academie van Leadership, om een nieuwe leergang te ontwikkelen, speciaal voor Suriname. De Academie voor Leadership haar docenten en coaches hebben meer dan 15 jaar ervaring in leiderschapstraining en coaching bij bedrijven, instellingen en overheid in Nederland maar ook internationaal. Zij hebben na intensieve gesprekken met de Surinaamse doelgroep, de al bewezen methode aangepast aan de cultuur en specifieke eisen die voor het hedendaagse Suriname belangrijk zijn. De eerste leergang is op 9, 10 en 11 februari 2023 en wij verzorgen de leergang in het Marriott hotel in Paramaribo.

Op 8 februari is een netwerkavond en vindt de kennismaking plaats.

De volgende voor Suriname essentiële zaken komen aan de orde:

  1.       De diverse cultuuraspecten die een mogelijk een belemmerende werking hebben in het transitieproces waarin Suriname nu verkeert.
  2.       De stap van emotioneel leiderschap naar rationeel leiderschap, dus hoe breng je je leiderschap op een acceptabele manier bij de werknemer?
  3.       Van een reactieve houding naar een proactieve inzet, hoe stimuleer je teams?
  4.       Hoe de mogelijkheden te creëren van de huidige traditionele werkwijze naar nieuwe en moderne inzichten en aanpak.
  5.       Hoe voer je als leider veranderingen door?
  6.       Hoe zorg je ervoor werknemers met ambitie en passie hun werk doen en uitdagingen aangaan?

Deze leergang biedt dus genoeg handvaten om de deelnemers te leren hoe de werkwijze aan te pakken op een zodanige manier dat het ten goede komt aan de organisatie en dus aan de teams. Why, how and what is needed zijn hele belangrijke onderdelen.

Webinar ‘Kennismaking leergang De Nieuwe Leider’

Wil je alvast beleven hoe de leergang inhoudelijk eruitziet? Meld je aan voor ons Webinar op 13 januari 2023. De deelname is gratis.

Aanmelden voor de Webinars kan via de website: https://academievoorleadership.com/index.php/evenementen

Voor vragen email ons via email:  info@academievoorleadership.com

Voor meer informatie: www.academievoorleadership.com

Flyer Leergang Suriname 25112022

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required