De Groep Industrie heeft op 2 februari 2023 haar eerste vergadering gehad voor het jaar 2023. Dit heeft plaatsgevonden in de Evergreen Room van het nieuw pand van de Surinaamse Brouwerij NV, lid van de groep.   De groepsvertegenwoordiger, Gerard den Dekker, heeft hierbij een abstracte uiteenzetting van de Industriesector dat vertegenwoordigd is binnen de VSB weergegeven. Er is gesproken over Industrie nationaal, regionaal en internationaal, maar ook Industrie en  SDG. De potentie van deze sector is te merken aan het significant huidig aandeel aan het Bruto Nationaal Product, maar ook aan de verwachtte groei die er bestaat voor de Industrie sector. 

De Surinaamse Brouwerij heeft als host van de vergadering een uiteenzetting gegeven van haar economische en sociale impact op Suriname, en zeker ook waar de Brouwerij haar energie in stopt om bij te dragen aan het Brouwen van een beter Suriname.

Tijdens deze meeting die niet op de traditionele wijze heeft plaatsgevonden, maar in de vorm van een bedrijfsbezoek, hebben de sprekers Gerard den Dekker, Reinoud Ottervanger en Margarita van der Zwart gebruik gemaakt van de gelegenheid om samenwerkingen te bemoedigen alsook het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door de Sustainable Development Goals ook in de bedrijfsvoering te incorporeren.  De eerstvolgende Groepsvergadering staat gepland bij Fernandes Bakkerij NV.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required