Met de ondersteuning van de Nationale Ontwikkelingsbank is er op 14 maart een ISO awareness workshop georganiseerd door 3 ISO Professionals elk met een eigen specifieke ervaring.
In deze ISO-introductie workshop hebben participanten informatie verkregen over de belangrijkste ISO – Normen die van belang zijn voor de bedrijfsvoering als ook tools aangedragen gekregen om op een praktische manier aan de slag te gaan met een of meerdere ISO-normen.
Er werd vooral aandacht besteedt aan ISO 9001, ISO- 45001, ISO 22301 en ISO 27001 . Ook de ISO normen gelieerd aan de Sustainable development Goals (SDG) zijn geïntroduceerd aan de participanten.
Gegeven de ontwikkelingen op onder andere Oil & Gas gebied als ook de ontwikkelingen voor “doing business” regionaal en Internationaal, is ISO-certificering voor Surinaamse bedrijven en organisaties een noodzaak, willen we “meedoen”
Na de workshop is de directeur van de Nationale Ontwikkelingsbank, drs. Sandy Cameron, ingaan op de financieringsopties welke de bank biedt aan ondernemers voor hun ISO-certificeringstraject.
De workshop was bestemd voor directieleden, bestuurders, kwaliteitsmanagers, HSEQ-officers, leidinggevenden en iedereen die actief een bijdrage wil leveren aan verbetering van de bedrijfsvoering van zijn/haar organisatie.
CleatIT de organisatie achter dit eendaags- evenement is voornemens nog meer van deze introducties sessies te organiseren voor het bereiken van een algemene awareness over het belang standaard en kwaliteitsnormen voor bedrijven en organisaties. Vanwege het aanbod van de NOB middels het financiering programma (Fonds Technische Bijstand) kunnen bedrijven ook te stappen in het proces hun bedrijf te certificeren.

“We need to step up our game” willen we instaat zijn te participeren op de regionale en internationale markt

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required