Alembo heeft het MVO-Keurmerk Certificaat niveau Goud toegekend gekregen van de onafhankelijke instantie ‘MVO-keurmerk’. Dit keurmerk is gebaseerd op de ISO 26000 norm over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en het is de vierde, achtereenvolgende keer dat Alembo het keurmerk heeft behaald.

Het wederom behalen van het keurmerk sluit aan bij de visie en doelstelling van Alembo, die actief is in de Business Process Outsourcing-branche (BPO) in Suriname. Met meer dan 300 medewerkers worden klantenservice en e-administratieve diensten geleverd voor diverse bedrijven in binnen- en buitenland. Als onderdeel van Majorel, met wereldwijd 82.000+ collega’s in meer dan 44 landen, geldt het motto “Think Global, Act Local”.

Alembo is sinds 2017 bewust en doelgericht maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) inhoud gaan geven. Als (financieel) gezond, modern functionerende organisatie met vele diverse talenten wil Alembo op een duurzame, vernieuwende en ondernemende wijze bijdragen aan de 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties. Dit doet zij intern voor de medewerkers, maar ook extern in samenwerking met andere organisaties.

Na een enquête onder alle medewerkers van Alembo zijn drie focus SDGs gekozen: kwaliteitsonderwijs (SDG 4), eerlijk werk en economische groei (SDG 8) en duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11). In een uitgegeven MVO-SDG rapportage (terug te lezen op https://werkenbijalembo.sr/duurzaamheid/) doet Alembo verslag van de activiteiten die ontplooid zijn in het kader van de gekozen focus SDGs.

“Door de wijze waarop het bedrijf opereert en communiceert over haar activiteiten en SDGs verdient het de toekenning van het MVO-Keurmerk Certificaat niveau Goud”, schrijft de auditeur van MVO-Keurmerk in het rapport.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required