De kwaliteit van leven voor toekomstige generaties wordt bepaald door beslissingen die leiders vandaag nemen. Suriname heeft leiders nodig die de weg wijzen en gaan en besluitvormers die oprecht rekeninghouden met het lot van onze kinderen en hun kinderen en bereid zijn te werken aan duurzaamheid en waarde creatie op lange termijn.

In januari 2022 heeft FHR, die reeds 23 jaren kwalitatief hoogstaand onderwijs op bachelor en masterniveau verzorgd, de actualisering van de nieuwe intakes van haar masterprogramma’s aangekondigd. De actualisering van de programma’s is merendeels gebaseerd op de offshore olie- en gasvondsten die Suriname in een nieuwe fase van haar ontwikkeling zullen brengen én het besef dat het gereed krijgen van instituten die verantwoordelijk zullen zijn voor deze ontwikkeling de hoogste prioriteit geniet!

De zowel nationaal als internationaal geaccrediteerd geaccrediteerde programma’s die in samenwerking met onder anderen de School of Business and Economics van de Universiteit van Maastricht (UMIO en SBE), de International Institute for Social Studies van de Erasmus Universiteit (Erasmus ISS) en de School of Social and Behavioral Sciences van de Universiteit van Tilburg (TSB) verzorgd worden, zijn aangepast op basis van vijf (5) megatrends die momenteel de mondiale ontwikkeling kaderen: 

  • Naleving van normen van duurzaamheid “, in het  – Master of Business Administration (MBA);
  • Verdedigen van de open samenleving” – Master of Public Administration (MPA);
  • Invoering van universele normen van financiële verantwoording” – Master of Accounting (MoA); 
  • Verwezenlijking van maatschappelijke impact door publieke en private organisaties – Master in Human Resource Management (MHRM). 
  • Verantwoording van beleidsbeslissingen in relatie tot duurzaamheid – Master of Business Law (MBL)

Met deze update zijn de masterprogramma’s van FHR ‘state of the art’, afgestemd op de huidige behoeften van de Surinaamse samenleving. Zij voorzien in de behoefte van business professionals en overheidsfunctionarissen om hun bekwaamheid in het formuleren en aanscherpen van duurzame oplossingen van beleidsaangelegenheden tot een hoger niveau te ontwikkelen.

Ook dit jaar worden jonge en ambitieuze individuen in de gelegenheid gesteld om in deeltijd deze lokaal en internationaal geaccrediteerde opleidingen, die in juli-oktober 2023 van start gaan, te volgen en zo doende kennis en vaardigheden te verwerven die nodig zijn om de realisatie van de nieuwe perspectieven van ons land in goede banen te leiden.

Voorafgaand aan de start van de programma’s wordt een drie maanden durend leveling traject aangeboden, waarvoor kandidaten zich nu reeds kunnen opgeven. 

Op 26 mei aanstaande zullen wij de vijf masteropleidingen aan een breder publiek presenteren en nodigen alle leden van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven graag uit om deze bijeenkomst bij te wonen in het FHR Auditorium aan de Mr. F.H.R. Lim A Postraat no 8-10 om 18.00 uur. 

Opgave voor deelname kan vooraf via https://forms.office.com/r/53QgXGNMYG en voor vragen over de programma’s, kan contact opgenomen worden met Tachanna Brown via graduateadmissions@fhrinstitute.sr of telefonisch op + 597 425101.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required