Functie: Fulltime Macro-econoom

In dienst van de Vereniging Bedrijfsleven Suriname

Opleidingsniveau: Afgestudeerd macro-econoom

Functieomschrijving:

 • Als Macro-econoom werk je in dienst van de Vereniging Bedrijfsleven Suriname en word je begeleid door een senior consultant. Je bent verantwoordelijk voor het onderzoeken en analyseren van macro-economische vraagstukken waarmee het bedrijfsleven te maken heeft. Je levert inzichten en adviezen aan het bestuur van de vereniging en draagt bij aan het bevorderen van een gunstig ondernemingsklimaat. Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden omvatten:
 • Macro-economisch onderzoek: Je voert onderzoek uit naar macro-economische ontwikkelingen in Suriname, zoals monetair beleid, fiscaal beleid, handelsbeleid en andere relevante economische factoren. Je verzamelt gegevens, analyseert trends en identificeert economische kansen en risico’s.
 • Analyse van bedrijfsvraagstukken: Je onderzoekt en analyseert specifieke macro-economische vraagstukken waarmee het bedrijfsleven in Suriname te maken heeft. Dit omvat bijvoorbeeld vraagstukken met betrekking tot inflatie, wisselkoersen, handelsbelemmeringen en beleidsmaatregelen die van invloed zijn op bedrijfsactiviteiten.
 • Adviesverlening: Op basis van je onderzoek en analyses geef je advies aan het bestuur van de Vereniging Bedrijfsleven Suriname. Je formuleert aanbevelingen en strategie├źn om de economische omstandigheden en het ondernemingsklimaat te verbeteren. Je kunt ook betrokken zijn bij lobbyactiviteiten om de belangen van het bedrijfsleven te behartigen bij relevante instanties en de overheid.
 • Rapportage: Je stelt rapporten en presentaties op om de resultaten van je onderzoek en analyses te communiceren aan het bestuur, leden van de vereniging en andere belanghebbenden. Je presenteert informatie op een duidelijke en begrijpelijke manier, ondersteund door relevante gegevens en grafieken.

Functievereisten:

 • Afgeronde opleiding in de macro-economie of een vergelijkbare studierichting
 • Aantoonbare kennis van macro-economische concepten en modellen
 • Ervaring in het uitvoeren van economisch onderzoek en het analyseren van gegevens
 • Uitstekende analytische vaardigheden en het vermogen om complexe informatie te vertalen naar praktische inzichten en adviezen
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
 • Teamspeler met het vermogen om effectief te werken met collega’s en belanghebbenden
 • Kennis van de economische en zakelijke omgeving in Suriname is een pluspunt

De Vereniging Bedrijfsleven Suriname biedt een dynamische en uitdagende werkomgeving waarin je kunt bijdragen aan de economische ontwikkeling van het land. Het salaris en andere arbeidsvoorwaarden zullen in overeenstemming zijn met je opleiding en ervaring.

Geinteresseerd? Laat ons a.u.b. weten via info@vsbstia.org.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required