Op een feestelijke ceremonie in Nickerie werden op 31 augustus  51 gedreven cursisten beloond voor hun harde werk en toewijding aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Het evenement, waarbij certificaten werden uitgereikt en starterspakketten werden verstrekt, was een initiatief van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en werd bijgewoond door prominente figuren, waaronder de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, dhr. Steven Mac Andrew, en de Districtscommissaris van Nickerie, mw. Senrita Gobardhan.

De heer Dimitri Lemmer, lid van de Raad van Toezicht van SAO en tevens vertegenwoordiger van het bedrijfsleven (de VSB) binnen SAO benadrukte in zijn toespraak het belang van voortdurende investeringen in groei en ontwikkeling in een wereld die voortdurend verandert en evolueert.

“Deze certificering is meer dan alleen een stuk papier,” verklaarde Lemmer. “Het vertegenwoordigt jullie toewijding, doorzettingsvermogen en de vastberadenheid om te leren en te groeien. Jullie hebben laten zien dat je bereid bent om uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen.”

De 51 geslaagden ontvingen niet alleen hun certificaten, maar ook waardevolle starterspakketten, met onder andere lasmachines en elektroapparatuur, om hen te ondersteunen bij het starten van hun ondernemersreis. Deze gebaren werden toegejuicht als stimulans voor duurzaam ondernemerschap.

Minister Steven Mac Andrew prees de samenwerking tussen de publieke en private sector en benadrukte het belang van dergelijke initiatieven voor de jeugd en de economische groei van Suriname.

Dimitri Lemmer spoorde de geslaagden aan om te blijven streven naar groei, kennis en vaardigheden. “Wat jullie hebben bereikt, is slechts het fundament waarop jullie kunnen bouwen. Blijf niet stilstaan, maar streef ernaar om voortdurend te verbeteren en bij te dragen aan de groei van ons land,” benadrukte hij.”

Deze bijzondere gebeurtenis toonde opnieuw het belang van investeren in kennis, vaardigheden en duurzaam ondernemerschap. Het illustreert de kracht van samenwerking tussen de publieke en private sector om kansen te creëren voor de jeugd en de economische groei van Suriname te stimuleren.

Tell us: Which SDGs most appeal to your organization?

View Results

Loading ... Loading ...

WHEN IS IT THE RIGHT TIME FOR MY BUSINESS TO CONTRIBUTE TO THE SDGS?

View Results

Loading ... Loading ...

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required