Op 6 en 7 oktober 2023 zal het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) het Congres – Talk evenement organiseren, gehouden op de campus van UNASAT. Het tweedaagse evenement heeft als overkoepelend doel de ontwikkeling van krachtig en eigentijds onderwijs voor elk kind in Suriname.

Het thema van het congres is “Samen Onderwijs Toekomst Bouwen”, en richt zich op het creëren van co-creatieve acties om het educatiesysteem van Suriname te versterken en te verduurzamen. Een belangrijk aspect van het congres is het vergroten van het bewustzijn over de overdracht van kennis van generatie op generatie en de rol van onderwijs in het behoud van de culturele identiteit.

Het evenement omvat een reeks sprekers die zich richten op verschillende aspecten van het onderwijs en de ontwikkeling van het land. Er zullen thema’s zoals onderwijsvernieuwing, duurzaamheid, meertaligheid en gendergelijkheid worden besproken in relatie tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Op dag 1 van het congres, 6 oktober, zullen deelnemers de kans krijgen om workshops bij te wonen en deel te nemen aan dialoogsessies over verschillende onderwerpen, variërend van kwaliteitsonderwijs tot talentontwikkeling. Deelnemers worden aangemoedigd om samen te werken en ideeën uit te wisselen.

Op dag 2, 7 oktober, zal de focus liggen op hoger onderwijs en zullen prominente sprekers uit diverse sectoren hun inzichten delen over de toekomst van het Surinaamse onderwijssysteem. Ook VSB zal op dag 2 een bijdrage leveren.

Het congres wordt afgesloten met een duidelijke oproep tot actie, waarbij de deelnemers worden aangemoedigd om samen te werken aan de ontwikkeling van het onderwijslandschap van Suriname. Deelnemers zullen worden begeleid bij het ontwikkelen van hun presentaties, met aandacht voor de boodschap die ze willen overbrengen en effectieve communicatietechnieken.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required