Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking van de Republiek Suriname kondigt aan dat President Chandrikapersad Santokhi van 04 tot en met 08 oktober 2023 een officieel staatsbezoek zal brengen aan de Dominicaanse Republiek. In het kader van dit bezoek krijgen ondernemers een kans om deel uit te maken van de “Business Delegatie” en deel te nemen aan de Trade & Investment Mission.

Het doel van deze missie is om de marktkansen tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek te verkennen, de handel en investeringen tussen beide landen te bevorderen, en zakelijke partnerschappen te stimuleren. De coördinatie van deze missie ligt in handen van de Suriname Investment & Trade Agency (SITA).

Registratie en Deelname Geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd om zich uiterlijk vóór 20 september 2023 te registreren via de volgende link: Registratielink. Het is belangrijk op te merken dat vlieg- en hotelkosten voor rekening van de deelnemers komen. De logistiek in de Dominicaanse Republiek wordt echter verzorgd door de overheid. De kosten voor chartervluchten kunnen variëren afhankelijk van het aantal deelnemers.

Hoogtepunten van de Handelsmissie
Tijdens deze missie zullen er verschillende netwerkevenementen worden georganiseerd, waarbij deelnemers de mogelijkheid hebben om contacten te leggen met potentiële zakelijke partners en marktinzichten te delen.

De handelsmissie zal zich richten op de volgende sectoren op basis van importvolumes in de Dominicaanse Republiek en bestaande of potentiële exportvolumes van Surinaamse ondernemers:

  • Landbouw (Rijst) & Visserij (Vis & garnalen)
  • Voedsel en dranken (margarine, sauzen, ijs, water, alcoholvrij, bier en rum)
  • Chemicaliën (verven, oppervlaktereinigers en andere)
  • Plastic & Kunststoffen (toiletartikelen, bouwartikelen en andere)
  • Houtproducten (pallets & meubels)
  • Metaal (buizen, tanks, draad, andere artikelen en aluminiumschroot)
  • Prefab-woningen
  • Gezondheidszorg
  • Toerisme

Daarnaast krijgen deelnemers de kans om individuele zakelijke ontmoetingen te regelen met Dominicaanse bedrijven en overheidsfunctionarissen die geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Hoe deel te nemen
Surinaamse bedrijven, ondernemers en investeerders worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze missie. Stuur uw bedrijfsprofiel in het Engels uiterlijk vóór 20 september 2023 naar de volgende e-mailadressen: info@sita.sr en investinsu@gov.sr.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: info@sita.sr en investinsu@gov.sr, of via WhatsApp op +597 888 3813.

Tell us: Which SDGs most appeal to your organization?

View Results

Loading ... Loading ...

WHEN IS IT THE RIGHT TIME FOR MY BUSINESS TO CONTRIBUTE TO THE SDGS?

View Results

Loading ... Loading ...

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required