Paramaribo, 18 oktober 2023 – Op 16 oktober hield de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) een belangrijk overleg met vertegenwoordigers van Alcoa. Het hoofdonderwerp van dit overleg was de ontwikkeling van het Paranam Industrie Centrum, een cruciaal project voor de economische groei en duurzame ontwikkeling van Suriname.

Belangrijke Partners voor Paranam

Het concept van het Paranam Industrie Centrum, eigendom van Alcoa, heeft de aandacht van private sector getrokken. De VSB, bestaande uit diverse Surinaamse bedrijven, vertegenwoordigt sectoren zoals Hout, Industrie, Transport, Toerisme, Dienstverlening en Agro-industrie. Dit benadrukt het brede belang van een professioneel en duurzaam industriegebied.

Concrete Stappen naar Samenwerking

Het recente overleg tussen de VSB en Alcoa richtte zich op het bespreken van concrete samenwerkingsmodaliteiten, inclusief juridische en financiële aspecten. Het doel is om een vruchtbare samenwerking te smeden die zal bijdragen aan economische groei, werkgelegenheid en duurzame ontwikkeling in het district Para en het gehele land.

Belangrijke Sectoren in het Vooruitzicht

De bijdrage van diverse sectoren, waaronder Hout, Industrie, Transport, Toerisme, Dienstverlening en Agro-industrie, zal cruciaal zijn voor het succes van het Paranam Industrie Centrum.

Een Duurzame Toekomst voor Paranam

De ontwikkeling van het Paranam Industrie Centrum belooft economische welvaart en een duurzame toekomst voor Suriname te kunnen zijn. Samenwerking tussen de VSB en Alcoa zal gestoeld worden op de SDG agenda.