De Stichting PolyTechnic College (PTC) heeft met trots aangekondigd dat de spannende finale van de “Hack-O-Topia Agritech 2023” is aangebroken. Dit toonaangevende evenement is ontworpen om technologische innovatie en creativiteit in de Surinaamse landbouwsector te bevorderen, met de nadruk op het gebruik van informatietechnologie (ICT) om de sector te transformeren.

Het evenement, dat plaatsvindt op zaterdag 21 oktober 2023, zal plaatsvinden op de campus van PTC Saron, Slangenhoutstraat 99A, in de ruimte bekend als “de ARK”. Hack-O-Topia Agritech 2023 brengt getalenteerde teams samen die de uitdaging aangaan om innovatieve oplossingen te bedenken voor de huidige uitdagingen in de agrarische industrie, met specifieke aandacht voor het gebruik van IoT (Internet of Things).

Het thema van dit jaar, “Smart Farming: Het gebruik van ICT-innovaties in de landbouwsector,” benadrukt het belang van technologische vooruitgang in de agrarische wereld. Deelnemers aan de hackathon hebben de kans gekregen om ideeën en prototypen te ontwikkelen die de Surinaamse landbouwsector naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een panel van juryleden bestaande uit experts op het gebied van ICT en landbouw zal de projecten beoordelen en winnaars selecteren op basis van creativiteit, innovatie en hun potentieel om de sector te verbeteren. Deze juryleden spelen een cruciale rol bij het aanmoedigen van de deelnemers en het belonen van hun inspanningen.

Tijdens de finale zullen de teams hun projectprototypes en ideeën presenteren aan het publiek en de jury. Dit evenement dient niet alleen als een platform voor kennisdeling en technologische vooruitgang, maar ook als een gelegenheid om de interesse en passie voor IoT en landbouw in Suriname te bevorderen.

De deelnemers en organisatoren kijken vol verwachting uit naar de aanwezigheid van belanghebbenden en geïnteresseerden tijdens de Prototype Finale van Hack-O-Topia Agritech 2023. Bezoekers worden aangemoedigd om hun aanwezigheid te bevestigen via het aangeboden formulier en eventuele vragen te richten aan i.voigt@ptc.edu.sr

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required