Beste ondernemers,

Vandaag herdenken we de Dag van de Ondernemer, een dag die niet alleen hier in Suriname, maar wereldwijd in het teken staat van het ondernemerschap. Als voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven wil ik deze gelegenheid aangrijpen om alle ondernemers in ons land van harte te feliciteren en te bedanken voor hun onmisbare bijdrage aan onze economie.

In een wereld waar voor bijna alles en iedereen een speciale dag bestaat, was het hoog tijd dat ook de ondernemers een dag kregen om in het zonnetje gezet te worden. Vandaag vieren we niet alleen de Dag van de Ondernemer, maar vieren we tevens de durf, het doorzettingsvermogen en de enorme toegevoegde waarde die jullie, onze ondernemers, leveren aan Suriname.

Met ruim 14.000 geregistreerde bedrijven, vormen jullie de motor van onze economie. De meerderheid van deze bedrijven is kleinschalig, maar laten we niet vergeten dat juist deze bedrijven, vaak de ruggengraat van onze economie vormen. De sectoren detailhandel, groothandel en bouw spelen een cruciale rol, en het is dankzij de veerkracht en het doorzettingsvermogen van onze ondernemers dat zij blijven bloeien.

De Dag van de Ondernemer is niet alleen een moment van erkenning, maar ook een oproep aan iedereen in ons netwerk: laten we samen deze dag groots maken. Aan brancheorganisaties, lokale verenigingen, bestuursorganen, DNA, bewindspersonen, kennispartners en alle anderen: laten we onze ondernemers in het zonnetje zetten, hun inzet vieren en hen bedanken voor hun onvermoeibare bijdrage aan onze samenleving.

Namens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven wil ik alle ondernemers feliciteren en bedanken voor jullie inzet, veerkracht en doorzettingsvermogen. Jullie zijn de drijvende kracht achter onze economie, en we waarderen en erkennen het harde werk dat jullie dagelijks verrichten.

Keep up the good work, ondernemers van Suriname!

Rekha Bissumbhar,
Voorzitter VSB

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required