Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) uit diepe bezorgdheid over het recente tragische incident in het Matawai-gebied bij Sela kiiki, waarbij kostbare levens verloren zijn gegaan. Onze gedachten gaan uit naar de families en gemeenschappen die getroffen zijn door deze hartverscheurende gebeurtenis, en we betuigen ons oprechte medeleven aan hen en aan alle individuen binnen de kleinschalige mijnbouwsector die door dit ongeluk zijn getroffen.

De veiligheid en het welzijn van degenen die actief zijn in de mijnbouwsector moeten een absolute prioriteit zijn. Dit incident benadrukt de cruciale noodzaak voor nauwe samenwerking tussen mijnbouwbedrijven, de overheid en alle belanghebbenden om de veiligheidsmaatregelen in de kleinschalige mijnbouwsector te versterken en te waarborgen.

Als Vereniging Surinaams Bedrijfsleven roepen wij op tot gezamenlijke inspanningen van de regering, het traditioneel gezag, de kleinschalige goudwerkers en alle betrokkenen in het binnenland om te werken aan een geordende goudsector. Een georganiseerde sector is essentieel om de veiligheid van dorpsbewoners te waarborgen en onnodige belasting of bedreiging van het milieu te voorkomen.

Het behoud van het natuurlijke erfgoed, met name het Amazone oerwoud, is van onschatbare waarde. Het bewustzijn van verantwoorde economische activiteiten moet groeien, zodat duurzame ontwikkeling in het binnenland kan plaatsvinden. Deze benadering streeft naar economische welvaart voor de lokale bevolking, terwijl tegelijkertijd de pracht van de natuur behouden blijft.

Wij roepen alle bedrijven, kerken en religieuze organisaties op om gezamenlijk stil te staan bij de slachtoffers en te bidden voor troost en steun voor de nabestaanden en de getroffen families en dorpsgemeenschappen.

Gratis Archief Publicaties 

Wist je dat de VSB een rijke geschiedenis heeft vastgelegd in verschillende publicaties. We koesteren deze waardevolle stukjes geschiedenis en willen graag onze passie delen met gelijkgestemden. In ons archief hebben we enkele prachtige oude edities van onze publicaties bewaard. Deze bevatten inzichten, verhalen en ervaringen die de evolutie van werkgeverschap weerspiegelen. Als jij geïnteresseerd bent in het verkennen van deze historische stukken en een dieper begrip wilt krijgen van de ontwikkelingen in de arbeidswereld, nodigen we je uit om je belangstelling te tonen! Stuur ons een bericht op info@vsbstia.org als je graag enkele exemplaren zou willen bemachtigen.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required