De Caribbean Datacenter Association wordt werkelijkheid!

Bouwen aan een Toekomst voor een Thriving Digital Ecosystem in het Caribisch Gebied

Het Caribisch gebied staat aan de vooravond van een digitale revolutie, en legt het fundament voor een welvarende toekomst! Datasur, samen met Blue Nap Americas, zijn de oprichters van de Caribbean Datacenter Association. Met baanbrekende innovaties op het gebied van datacenters en een gedeelde toewijding aan vooruitgang, vormen zij het digitale landschap van de regio. 

Datasur breidt zich uit naar het Caribisch Gebied

Datasur nam onlangs deel aan de 38e Annual Conference & Trade Exhibition van de Caribbean Association of National Telecommunications Organizations (CANTO) van 16 tot 19 juli 2023 in Miami, Florida, met het thema “Fostering a Resilient Data Sphere for All”. CANTO bood Datasur het perfecte platform om te leren van branchevertegenwoordigers over actuele ICT-trends, uitdagingen en innovatieve oplossingen.

Anvit Ramlakhan, de CEO van Datasur, benadrukte het belang van deelname aan interactieve discussies en het vergroten van bewustzijn over geavanceerde datacenter- en cloudoplossingen. Hij onderstreepte Datasur’s overtuiging in “Think Global, Act Regional, Serve Local.”

Een mijlpaal voor Datasur was de ondertekening van een Memorandum van Overeenstemming (MOU) met BlueNAP Americas om datacenters in het Caribisch gebied effectiever te ontwikkelen en te verbinden. Deze samenwerking leidde tot de oprichting van de Caribbean Datacenter Association (CDA).

De CDA heeft als hoofddoel het bevorderen van groei, samenwerking en uitmuntendheid van datacenterexploitanten en technologie-infrastructuuraanbieders in het Caribisch gebied. De strategische pijlers omvatten groei stimuleren, samenwerking bevorderen, uitmuntendheid en beste praktijken promoten, belangenbehartiging, kennisdelen, innovatie en duurzaamheid, netwerken en connectiviteit, evenals gegevensprivacy en -beveiliging.

Datasur blijft zich inzetten voor de digitale ontwikkeling, inclusie en groei voor iedereen in Suriname en het Caribisch gebied. De CEO benadrukte de betrokkenheid, motivatie en het vertrouwen van het Datasur-team om bij te dragen aan de ICT-ontwikkeling van de regio, met de recente oprichting van de Caribbean Datacenter Association als een belangrijk strategisch partnerschap.

Een Stralende Toekomst voor het Caribisch Gebied

Met de officiële lancering van de Caribbean Datacenter Association markeren we een keerpunt in de digitale evolutie van het Caribisch gebied. Datasur en Blue Nap Americas, als toonaangevende pioniers, streven ernaar om de regio naar nieuwe hoogten te leiden. Samen met andere partners zullen ze werken aan het overbruggen van de digitale kloof, het stimuleren van groei en het bevorderen van een welvarend en veerkrachtig Caribisch gebied. De toekomst is helder en veelbelovend, en de Caribbean Datacenter Association staat klaar om de weg te banen voor een bloeiend digitaal ecosysteem in deze prachtige regio.

Gratis Archief Publicaties 

Wist je dat de VSB een rijke geschiedenis heeft vastgelegd in verschillende publicaties. We koesteren deze waardevolle stukjes geschiedenis en willen graag onze passie delen met gelijkgestemden. In ons archief hebben we enkele prachtige oude edities van onze publicaties bewaard. Deze bevatten inzichten, verhalen en ervaringen die de evolutie van werkgeverschap weerspiegelen. Als jij geïnteresseerd bent in het verkennen van deze historische stukken en een dieper begrip wilt krijgen van de ontwikkelingen in de arbeidswereld, nodigen we je uit om je belangstelling te tonen! Stuur ons een bericht op info@vsbstia.org als je graag enkele exemplaren zou willen bemachtigen.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required