Op 7 februari ontmoetten leden van het ILO Caribisch team, John Bliek, Specialist Duurzame Ondernemingsontwikkeling & Werkgelegenheid, en Nancy Varela, Specialist Sociale Dialoog & Arbeidsadministratie, leden van de Nationale Decent Work Commissie in Suriname.

Deze bijeenkomst met het tripartiete comité was een gelegenheid om de voortgang van het derde Decent Work Country Programma van Suriname te bespreken, dat loopt van 2023 tot 2026. Het dient ook als een kennismaking met Varela, die recentelijk is toegetreden tot ons subregionale Decent Work Team.

Tijdens de vergadering hebben de deelnemers de implementatie van het DWCP geëvalueerd en de mijlpalen en uitdagingen besproken. Het was een belangrijk moment om inzichten te delen, strategieën te bespreken en samen te werken aan het bevorderen van fatsoenlijk werk in Suriname.

De ontmoeting benadrukt het belang van samenwerking tussen verschillende belanghebbenden, waaronder overheid, werkgevers en werknemers, om gezamenlijk te streven naar het realiseren van waardig werk en het verbeteren van arbeidsomstandigheden in Suriname. Het ILO Caribisch team zet zich in voor het ondersteunen van dergelijke initiatieven en het bevorderen van duurzame ontwikkeling op het gebied van werkgelegenheid.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required