“Elk jaar is een mijlpaal voor PTC; als instituut hebben we een aantal prachtige doelen bereikt. We stappen een nieuw jaar in, een nieuw seizoen die hopelijk ook veel moois en goeds brengt voor het PTC” zegt PTC waarnemend directeur Magerie Telgt.

Op de vraag wat Telgt als de meest opmerkelijke prestaties van het PTC beschouwt in het afgelopen jaar zegt ze het volgende: “in moeilijke of uitdagende situaties is meestal de eerste focus om het hoofd boven water te kunnen houden. PTC heeft, ondanks alles wat er om ons heen gebeurt (in Suriname en in de wereld), veel meer gedaan dan alleen ‘het hoofd boven water houden’. We hebben o.a. een ‘Innovation lab’ opgezet en ingericht, nieuwe ICT-specialisaties ontwikkeld (Robotics en Artificial Intelligence), onze ISO-certificering is behouden, 2 bachelor programma’s zijn geaccrediteerd en nog eens bijna 100 alumni afgeleverd. Dit alles is bereikt met een gedreven team van medewerkers en enkele samenwerkingspartners”.

Verder geeft zij aan dat er te veel uitdagingen waren, om 1 specifiek op te noemen; grote en kleine uitdaging vormen deel van het leven, houden ons alert en ‘dwingen’ ons soms om creatief om te gaan met dat wat beschikbaar is.

Toekomstige ontwikkeling en groei van het PTC
“Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar samen met het team van PTC en alle betrokken actoren zullen we werken aan het bereiken van veel meer hoogtepunten“. Zoals vastgelegd in onze strategische doelen willen we als instituut uitmuntend zijn in Suriname en in de regio. Daarnaast zal het prettig zijn om vanuit onze eigen campus te kunnen opereren en onze innovatieve ideeën gestalte te geven ten behoeve van de Surinaamse samenleving. “Ik zie uit naar een hoopvolle toekomst voor PTC!” zegt de waarnemend directeur tot slot.

Het PTC biedt ano 2024 12 bachelor programma’s, 3 master programma’s, trainingen en consultancy aan.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required