Op 6 maart 2024 heeft de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) een inspirerend bezoek gebracht aan DP World Paramaribo. De delegatie werd hartelijk ontvangen door de gedreven C.E.O. Mervel Kotzebue, in het bijzijn van Avriëlle Cicilson, Senior People Manager, en Ian Wagiman, een van de drie duurzaamheidskampioenen binnen DP World Paramaribo.

Namens de VSB waren VSB Bestuurslid Gerard den Dekker (tevens vertegenwoordiger van de VSB in het Nationaal SDG Platform) en Onderdirecteur Kamlesh Ganesh (lid van de Nationale Decent Work Commissie) aanwezig.

Tijdens een boeiende presentatie schetste Kotzebue een helder beeld van de activiteiten van DP World Paramaribo en benadrukte zij hoe duurzaamheid de drijvende kracht vormt achter hun bedrijfsvoering. Met 106.500 medewerkers verspreid over 73 landen, is DP World in Suriname actief met 152 toegewijde medewerkers.

Kotzebue onderstreepte het belang van het integreren van duurzaamheid in de bedrijfsstrategie en het toewijzen van een specifiek team en budget. “Je duurzaamheidsdoelen moeten gericht zijn op specifieke SDG’s om impact te hebben,” aldus Kotzebue. “Een interne en externe focus is essentieel – je moet niet alleen een ambassadeur zijn voor duurzaamheid naar buiten toe, maar ook intern.”

Duurzaamheid
DP World is vastbesloten om wereldleider te worden in duurzaamheid, met een focus op het beschermen van mens en planeet. Hun duurzaamheidsstrategie, genaamd “Our World, Our Future,” zorgt ervoor dat ze opereren als een verantwoord bedrijf, met prioriteit voor duurzaamheid en impact op mensen, het milieu en de gemeenschappen waarin ze actief zijn.

DP World koestert diepgaande duurzaamheidsprioriteiten die niet alleen getuigen van hun verantwoordelijkheid tegenover de planeet, maar ook van hun inzet voor een wereldwijde impact. Met de opkomende klimaatverandering heeft DP World een proactieve benadering aangenomen door zich te richten op het meten en beheren van directe milieueffecten, met als doel het voorkomen van verstrekkende gevolgen op wereldwijde schaal.

Hun betrokkenheid reikt verder dan de ecologische aspecten, waarbij ze investeren in mensen en gemeenschappen. Dit omvat onder andere het verbeteren van sociale resultaten en het bevorderen van het welzijn op de werkplek, met een focus op het verschaffen van noodzakelijke vaardigheden voor de mondiale markt van morgen en het streven naar gendergelijkheid.

Ten slotte omarmt DP World de waarde van de oceaan als een integraal element voor hun bedrijfsactiviteiten, met inspanningen gericht op het bevorderen van inclusiviteit en het verzekeren van toegang tot betrouwbaar schoon water.

De weg naar Net Zero
Het afgelopen jaar rapporteerde DP World een 4% daling in energieverbruik en een 5% daling in CO2-uitstoot ten opzichte van hun basisjaar 2019. Hun toewijding aan een duidelijk Environmental, Social, and Governance (ESG)-beleid volgt de Global Reporting Initiative (GRI) Standards.

Our World, Our Future
DP World’s duurzaamheidsstrategie, “Our World, Our Future,” stelt hen in staat om op een verantwoorde manier te werken met prioriteit voor duurzaamheid en impact op mensen, gemeenschappen en het milieu.

Dit bezoek aan DP World Paramaribo getuigt van de voortdurende inzet van bedrijven voor duurzame praktijken en benadrukt het belang van samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om gezamenlijk een duurzame toekomst te bewerkstelligen.

Lees meer in DP Worlds Duurzaamheidsverslag 2023

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required