Op woensdag 27 maart heeft de Nationale Decent Work Commissie een vruchtbare workshop afgerond in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Tijdens deze bijeenkomst hebben de leden van de commissie de status van het derde Decent Work Country Program besproken, inclusief de positieve ontwikkelingen en de uitdagingen waarmee Suriname momenteel wordt geconfronteerd. Daarnaast was deze gelegenheid een kans voor de Commissie om kennis te maken met de nieuwe ILO Caribbean Director, Joni Musabayana.

Als directeur van het ILO Caribbean Office zal de heer Musabayana strategische richting bieden om de technische begeleiding en samenwerking van de ILO te bevorderen via Decent Work Country Programmes en andere activiteiten die worden ondersteund door het bredere systeem van de Verenigde Naties in de regio.

De heer Musabayana deelde mee enorm onder de indruk te zijn van de toewijding van de commissie. Na het onderhoud met de ILO-directeur en zijn team heeft de commissie opnieuw de toezegging gekregen van ondersteuning van het ILO-kantoor in Port of Spain voor de voortzetting van technische assistentie in het kader van het Surinaamse Decent Work Country Programma.

Deze ontwikkeling benadrukt de voortdurende samenwerking tussen Suriname en de ILO bij het bevorderen van fatsoenlijk werk in het land. Het engagement van beide partijen om de uitdagingen aan te pakken en de positieve ontwikkelingen te versterken, biedt een solide basis voor verdere vooruitgang op het gebied van werkgelegenheid, sociale bescherming en arbeidsrechten in Suriname.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required