De Caribbean Datacenter Association (CDA), een baanbrekend initiatief gericht op het versnellen van digitale transformatie in het Caribisch gebied, hield haar openingsbijeenkomst op 13-14 maart 2024. Door operators te verenigen, middelen te delen en technologie toegankelijk te maken voor meer gebruikers in de Caribische regio, belooft de CDA het digitale landschap in het Caribisch gebied te revolutioneren, economische groei te stimuleren en gemeenschappen te versterken.

De CDA brengt belangrijke stakeholders uit de technologie-industrie van de regio samen, waaronder toonaangevende operators, overheidsinstanties en experts uit de industrie. Door samenwerking en strategische partnerschappen te bevorderen, streeft de vereniging ernaar een gezamenlijk platform te creëren voor het bevorderen van digitale transformatie in het Caribisch gebied.

Met de toenemende vraag naar digitale diensten en de behoefte aan verbeterde connectiviteit, zal de Caribbean Datacenter Association een cruciale rol spelen in het stimuleren van innovatie en vooruitgang. Door middelen en expertise te bundelen, zal de vereniging ervoor zorgen dat geavanceerde technologieën en oplossingen toegankelijk zijn voor alle burgers, ongeacht hun locatie of economische achtergrond.

Als gastheer van het openingsevenement opende de Eerwaarde heer Gilmar ‘Pik’ Pisas, de premier van Curaçao, officieel de conferentie. Hij zei: “Door dit cluster van verbonden datacenters te creëren, zullen CDA-leden de oprichting van een geconsolideerd en duurzaam platform faciliteren waarop de regio haar digitale economie kan opbouwen.”

Andere ministers die aanwezig waren, zijn onder meer:
Minister Stephenson King – Senior Minister en Minister van Infrastructuur, Havens, Transport, Fysieke Ontwikkeling en Stedelijke Vernieuwing, St. Lucia
Mevrouw Veronica Dorsette-Hector – Parlementaire Secretaris, Montserrat
De heer Devindra Ramnarine – Adviseur Digitale Transformatie, Ministerie van Digitale Transformatie, Trinidad & Tobago

Minister Hassel Bacchus – Minister van Digitale Transformatie, Trinidad & Tobago

“In het Caribisch gebied ontvouwt de toekomst zich met een verbonden Caribisch gebied – waar innovatie de zonovergoten horizon ontmoet. We weven een tapijt van digitale transformatie door de CDA, waarbij we koersen op een duurzame, inclusieve en veerkrachtige toekomst,” zegt Anvit Ramlakhan – CEO van Datasur.

Over de Caribbean Datacenter Association

De oprichting van de Caribbean Datacenter Association markeert een belangrijke mijlpaal in de reis naar een digitaal geëmpowerd Caribisch gebied, waarbij barrières worden overwonnen, collectieve krachten worden benut en duurzame regionale groei wordt gestimuleerd door samenwerking. Deze strategische samenwerking tussen industrie leiders en overheidsinstanties zal digitale transformatie versnellen en nieuwe kansen creëren voor overheden, bedrijven en individuen. De Caribbean Datacenter Association zal banencreatie, innovatie en economische ontwikkeling bevorderen en het Caribisch gebied positioneren als een toonaangevend technologie- en digitaal innovatiecentrum.

De Caribbean Datacenter Association is toegewijd aan het bevorderen van duurzaamheid en milieubehoud in lijn met haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door haar leden aan te raden groene technologieën en duurzame praktijken te adopteren, streeft de vereniging ernaar haar leden in staat te stellen hun ecologische voetafdruk te minimaliseren en bij te dragen aan een groenere toekomst voor het Caribisch gebied.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required