De VSB heeft op 28 maart 2024 een kennismaking onderhoud gehad met de nieuwe Director van het ILO Decent Work Team and Office for the Caribbean Joni Musabayana.

De ILO Diector was vergezeld van Lars Johansen, Deputy Director, Vera Guseva, Specialist for Workers’ Activities en Ingerlyn Caines-Francis, Senior Programme Officer. De delegatie werd ontvangen door Bestuurslid Gerard den Dekker,  VSB directeur Dayenne Wielingen en Deputy Director Kamlesh Ganesh.

Dhr. Musabayana heeft een grondig inzicht verkregen in het werk van de VSB en de toewijding van de VSB aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Tijdens de bespreking van de SDG’s lag de focus op de situatie op de Surinaamse arbeidsmarkt en de factoren die van invloed zijn op het ondernemingsklimaat, sociale zekerheid en sociale dialoog.

Deze ontmoeting was van cruciaal belang voor de VSB, gezien haar betrokkenheid bij het Decent Work Country Programme 3. Dit programma fungeert als een belangrijk instrument voor de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) door middel van technische ondersteuning, met als doel het succes van het programma te waarborgen.

De VSB heeft een rijke geschiedenis van samenwerking met de ILO. Als vooraanstaande vereniging van werkgevers wordt de VSB erkend als de enige en meest representatieve Employers and Business Member Organization in Suriname door dit gespecialiseerd Orgaan van de Verenigde Naties. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required