De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) viert haar 74e jaardag met een buitengewone aanbieding die ondernemers in staat stelt om hun bedrijfsvoering te transformeren naar een groenere en duurzamere toekomst. Als een cruciale speler in de economische ontwikkeling van Suriname, erkent de VSB de waarde van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) en hun potentieel om zowel economische groei als milieu-impact te bevorderen. Daarom nodigen we ondernemers uit om deel te nemen aan ons innovatieve trainingsprogramma: My Green Enterprise.

Met Suriname’s Decent Work Country Program en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 13 en 8 als leidraad, is My Green Enterprise ontworpen om MKMO’s te empoweren om groene praktijken te omarmen. Dit bevordert niet alleen milieubehoud, maar ook duurzame economische groei en inclusieve werkgelegenheid.

Het programma, ontwikkeld door de International Labour Organization (ILO), belooft een omwenteling in de manier waarop bedrijven denken over en omgaan met milieubewustzijn. Deelnemers krijgen toegang tot een uitgebreid curriculum dat hen voorziet van kennis en tools om te gedijen in een groene economie.

My Green Enterprise omvat onder andere:

  • Fundamenten van groen ondernemerschap
  • Het ontwerpen van duurzame bedrijfsmodellen
  • Implementatie van eco-efficiënte praktijken
  • Succesfactoren voor het laten groeien van een groen bedrijf
  • Integratie van duurzaamheid in bedrijfsactiviteiten

Het programma biedt slechts 10 vacatures voor leden van de VSB, zonder kosten. Elke organisatie kan maximaal 2 deelnemers nomineren. Certificaten worden uitgereikt aan deelnemers die de training met 80% aanwezigheid hebben voltooid, en aan bedrijven die voldoen aan de indiening van het Business Greening Plan.

Lees meer: VSB My Green Enterprise Programma

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required