Ton Voortman, een vooraanstaande expert van het Programma Uitzending Managers (PUM), is momenteel op missie bij de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Het doel van zijn bezoek is om uit te zoeken (en te adviseren) hoe de VSB kan uitgroeien tot een future-proof organisatie. Dit betekent dat de focus voornamelijk ligt op drie belangrijke aspecten:

  • Allereerst is van belang het verder versterken van de VSB als organisatie. Dit aspect geniet prioriteit, aangezien het de basis vormt voor alle verdere ontwikkelingen. Het doel is om de VSB om te vormen tot een future-proof organisatie, wat inhoudt dat het in staat moet zijn om te anticiperen op toekomstige uitdagingen en veranderingen in de omgeving.¬†
  • Ten tweede streeft de VSB naar een verenigd Surinaams bedrijfsleven. Hierbij is eenheid in plaats van verdeeldheid binnen de Surinaamse zakelijke gemeenschap van belang. Dit impliceert een ambitieus streven om de samenwerking en cohesie binnen de Surinaamse bedrijfswereld te versterken.
  • Het derde aspect betreft het versterken van de VSB als een belangrijke partner in sociale dialoog. Dit traject is al enkele jaren geleden gestart, maar er is nog ruimte voor verdere ontwikkeling en versterking. Dit impliceert een nauwere betrokkenheid van de VSB bij het maatschappelijk en politiek debat, waarbij het als een stem van de private sector fungeert.

Voortman, momenteel actief als Secretaris van de Vereniging van Amersfoortse Bedrijven (VAB) en Voorzitter van de Vereniging Eigenaren Binnenstad Amersfoort (VEBA), en tevens Sectorcoördinator Employers and Business Support Organisations bij PUM Netherlands senior experts in Den Haag, heeft een uitgebreide achtergrond in economische ontwikkeling en bedrijfsbeheer.

Voordat Voortman deze functies bekleedde, was hij Directeur Economische Ontwikkeling bij de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, waar hij verantwoordelijk was voor het stimuleren van economische groei en het ondersteunen van bedrijven in steden als Amersfoort, Almere en Hilversum.

Foto: Tijdens zijn missie heeft dhr. Voortman ook als observator deelgenomen aan de bestuursvergadering van de VSB, waar de helft van de bestuursleden fysiek aanwezig was en de andere helft virtueel deelnam.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required