Op 25 april jongstleden kwam de Industrie Groep van de VSB (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven) bijeen voor haar reguliere groepsbijeenkomst, gekoppeld aan een bedrijfsbezoek. Deze keer vond het evenement plaats in samenwerking met de Algemene Aannemers Vereniging (AAV), wat een unieke en vruchtbare uitwisseling van ideeën en expertise mogelijk maakte.

Noemenswaardig is ook de aanwezigheid van de Landen Coördinator van de Programma Uitzend Managers (PUM), die waardevolle inzichten bood in de mogelijkheden voor samenwerking en capaciteitsopbouw binnen het bedrijfsleven van Suriname.

Gastheer van deze inspirerende bijeenkomst was de Baitali Group, een vooraanstaand bedrijf dat actief is in vier belangrijke sectoren in Suriname. Tijdens de bijeenkomst deelde de Baitali Group haar reis van oprichting tot heden, waarbij de nadruk lag op de ontwikkelingen die de organisatie heeft doorgemaakt. Deze presentatie bood waardevolle inzichten in succesvol ondernemerschap en innovatie in Suriname.

Een ander belangrijk onderwerp dat werd aangesneden tijdens de bijeenkomst was de energie sector van Suriname, met een speciale focus op duurzaamheid. Roger Hogenboom, Plaatsvervangend Groepsvertegenwoordiger Industrie, gaf een gedetailleerd verslag van de gesprekken tussen de VSB en de overheid met betrekking tot de energietarieven. Deze discussie onderstreepte het belang van een duurzame en betaalbare energievoorziening voor de verdere groei van de Surinaamse industrie.

De middag werd afgesloten met een boeiende rondleiding in het Research Lab van de Baitali Group, waar de deelnemers de kans kregen om kennis te maken met de innovatieve projecten en technologieën die worden ontwikkeld om bij te dragen aan de economische ontwikkeling van Suriname.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required