Op woensdag 29 mei jongstleden heeft het dagelijks bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) een kennismakingsgesprek gehad met mevrouw Melissa Arnaud-Taylor, de commercieel attaché van Trinidad en Tobago. Mevrouw Arnaud-Taylor vervult een sleutelrol bij het identificeren en faciliteren van handels- en investeringsmogelijkheden tussen Trinidad en Tobago, Guyana en Suriname.

Het hoofddoel van haar bezoek was om inzicht te verkrijgen in de structuur van het Surinaamse bedrijfsleven, de belangrijkste belanghebbenden met wie samengewerkt kan worden, en de potentiële samenwerkingsgebieden met Trinidad te verkennen. Met name zijn de mogelijkheden binnen de sectoren transport, toerisme, landbouw en olie- en gasindustrie besproken.

Naast het heractiveren van het contact tussen de VSB en het Trinidad en Tobago Manufacturers’ Association (TTMA), zal mevrouw Arnaud-Taylor de VSB voorzien van een overzicht van organisaties in zowel de private als publieke sector die betrokken zijn bij handelsgerelateerde aangelegenheden in Trinidad.

Verder is overeengekomen om een virtuele bijeenkomst te organiseren met de VSB, de TTMA, de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Trinidad en Tobago, het Ministerie van Economische Zaken van Trinidad en Tobago en Suriname, en andere belanghebbenden. Dit biedt de gelegenheid om op een breder niveau te discussiëren over diverse samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en Trinidad & Tobago, alsmede over een mogelijke handelsmissie later dit jaar.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required