Tien jaar geleden werd Datasur opgericht met de visie om technologie te benutten en groei te stimuleren door innovatiegedreven digitalisering voor bedrijven in Suriname en het Caribisch gebied. 

Het bedrijf heeft sindsdien aanzienlijke mijlpalen bereikt, waaronder het hosten van het eerste High Availability private cloud platform voor een bank in Suriname, het behalen van prestigieuze certificeringen zoals ISO 27001 en ISO 22301, en het ondersteunen van diverse sectoren met technologische oplossingen, zoals de ‘GPS Jeugd’ applicatie voor het jeugdbeleid. 

Datasur heeft zich ontwikkeld van een traditioneel datacenter tot een digitaal transformatie bedrijf en mede de Caribbean Datacenter Association opgericht om innovaties in datacenter technologieën te bevorderen.

Datasur heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt, van 30 naar meer dan 3000 klanten, ondersteund door een team van experts. Het bedrijf handhaaft hoge betrouwbaarheid met uptimes van 99,98% voor DC SBO en 99,93% voor DC HVL, en heeft vijf jaar lang nul hacks of ongeautoriseerde toegang incidenten gehad. Sinds 2022 werkt Datasur volledig papierloos en ondersteunt het studenten bij hun academische projecten. 

De financiële groei van Datasur weerspiegelt een succesvolle strategie en sterke marktpositie, met een toekomst gericht op verdere innovatie en digitalisering in Suriname en daarbuiten.

Lees meer: Celebrating 10 Years of Innovation and Excellence: The Journey of Datasur – Datasur 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required