In juli 2023 hebben de Europese Unie (EU) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) de CARIBEquity Facility gelanceerd. Dit initiatief richt zich op het versterken van een investeringsecosysteem in de Caraïben om inclusieve innovatie binnen de particuliere sector te bevorderen. Het doel is om startups en groeigerichte KMO’s te ondersteunen bij innovatie en werkgelegenheid.

Achtergrond van de CARIBEquity Facility
De CARIBEquity Facility is een voorbeeld van hoe de EU, via de IDB, de “Global Gateway” in de Caraïben laat landen. Het biedt een financiële bijdrage om de investeringskloof te overbruggen en particuliere investeringen te stimuleren. Dit initiatief is afgestemd op het IDB’s “ONE Caribbean” raamwerk, dat zich richt op het verbeteren van de leefomstandigheden van burgers in de regio door de betrokkenheid van de particuliere sector te bevorderen.

Oproep tot Voorstellen
De CARIBEquity Facility zoekt voorstellen voor twee categorieën:

  1. Algemene en Gespecialiseerde Incubatie/Acceleratie Diensten & Duurzame Bedrijfsmodellen: Ondersteuning voor het verbeteren van incubatie- en acceleratie diensten en het ontwikkelen van duurzame bedrijfsmodellen.
  2. Nieuwe Samenwerkingsmodellen voor Innovatie: Bevordering van innovatie en ondernemerschap binnen academische instellingen en samenwerking tussen innovatiepartners.

Wie Kan Een Voorstel Indienen?
Incubators, accelerators, academische instellingen en andere agentschappen die innovatie ondersteunen in 15 doellanden binnen de Caraïben: Antigua en Barbuda, Bahama’s, Barbados, Belize, de Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, Saint Lucia, Saint Kitts en Nevis, Saint Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad en Tobago.

Aanvraagprocedure en Beoordelingscriteria
Voorstellen kunnen tot 26 juli 2024 online worden ingediend. Beoordelingscriteria omvatten technische, operationele en financiële capaciteit, innovatie, implementatiestrategie en afstemming op het probleem.

Voor meer informatie en het indienen van voorstellen, bezoek de officiële website van de CARIBEquity Facility.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required