Op 11 juli 2024 werd de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) vereerd met een bijzonder bezoek. Een team van de Surinaamse Brouwerij, vergezeld door consultants van het Amsterdamse adviesbureau Steward Redqueen, werd ontvangen door leden van het dagelijks bestuur, Jan van Charante en Arianne de Bye, en onderdirecteur Kamlesh Ganesh.

Dit bezoek markeert een belangrijke stap in een lopend onderzoek dat in opdracht van de Surinaamse Brouwerij wordt uitgevoerd. Het onderzoek, geleid door Steward Redqueen, richt zich op de lokale economische bijdrage van de brouwerij in Suriname. Al meer dan 15 jaar werkt Steward Redqueen samen met HEINEKEN wereldwijd om de impact van hun operaties op het Bruto Binnenlands Product (BBP) en de werkgelegenheid in kaart te brengen. 

Nu het onderzoek zijn afrondende fase nadert, was het tijd om de voorlopige resultaten te delen en te bespreken met de VSB. Tijdens het kennismakingsbezoek met de VSB werden de reeds verzamelde conceptresultaten kort besproken. Dit was een gelegenheid voor beide partijen om ideeën uit te wisselen en de onderzoekers een dieper inzicht te geven in de macro-economische situatie en sectorontwikkelingen in Suriname.

De VSB, als de meest representatieve vertegenwoordiger van werkgevers in Suriname, speelt een cruciale rol in het bevorderen van economische groei en ontwikkeling. Deze stap van de Brouwerij stellen wij als werkgeversorganisatie daarom ook zeer op prijs. Het onderzoek wordt de komende maand afgerond. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required