De Minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft het technisch voorschrift “Specificatie voor Pluimvee en Pluimveedelen” (SSB 002:2014) officieel vastgesteld voor de pluimveesector in Suriname. Dit besluit is genomen na advies van het Surinaams Standaarden Bureau (SSB), dat de standaard aan de minister voorlegde ter bescherming van de consument en de voedselveiligheid.

Het nieuwe technisch voorschrift stelt eisen aan de productie en etikettering van pluimveeproducten. Dit is bedoeld om de gezondheid van de consument te waarborgen en sluit aan op bestaande wetten zoals de Wet Inspectie Vlees en Overige Dierlijke Producten en de algemene vereisten voor het etiketteren van voorverpakte goederen.

De minister heeft een overgangstermijn van zes maanden ingesteld voordat de nieuwe regels van kracht worden. Hiermee wordt de pluimveesector de tijd geboden om zich aan te passen aan de nieuwe standaarden. Het voorschrift treedt in werking na publicatie in het Staatsblad van de Republiek Suriname.

Document no; 855 afkomstig van Min EZ Onderwerp ; Technisch voorschriftVereisten voor het naar kwaliteit classificeren en indelen van consumptie eieren (SSB 004;2015) Document no; 856 afkomstig van Min E.Z. Onderwerp; Technisch voorschriftSpecificatie voor pluinvee en voer ingredienten(SSB 009;2015) Document no; 854 afkomstig van Min EZ. Onderwerp Technish voorschriftSpecificatie voor pluinvee en pluimveedelen (SSB 002 ; 2014)

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required