Het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft besloten een nieuw technisch voorschrift vast te stellen voor pluimveevoer en voer ingrediënten, met als referentie SSB 009:2015. Deze beschikking is genomen op basis van advies van het Surinaams Standaarden Bureau (S.S.B.) en zal van toepassing zijn op de gehele pluimvee sector in Suriname.

Het technisch voorschrift bevat de standaard “Specificatie voor pluimveevoer en voer ingrediënten” met aanpassingen. Artikel 3.12 met de tabellen voor aanbevolen nutritionele voorwaarden wordt hierbij uitgezonderd. Daarnaast worden de vereisten van het technisch voorschrift “Algemene vereisten voor het etiketteren van voorverpakte goederen” (SSB 003:2013) toegevoegd aan artikel 4.1, betreffende etikettering van pluimveevoer. Specifieke aanvullende richtlijnen met betrekking tot etikettering zijn opgenomen in hoofdstuk 4.1 van de standaard SSB 009:2015.

Het doel van dit technisch voorschrift is het beschermen van de consument tegen gezondheidsrisico’s en het waarborgen van de voedselveiligheid van pluimveevoer en de daarbij behorende ingrediënten. De beschikking voorziet in een overgangsperiode van zes maanden, voordat het voorschrift definitief in werking treedt.

Document no; 856 afkomstig van Min E.Z. Onderwerp; Technisch voorschriftSpecificatie voor pluinvee en voer ingredienten(SSB 009;2015)

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required