Het Compliance landschap verandert razendsnel! Het onderwerp is gecompliceerd en de belangen zijn groot. De trend is heel duidelijk dat wet- en regelgeving toe blijft nemen en dat mondiaal regelgeving wordt samengevoegd. Internationaal gaat de grote verschuiving in de regelgeving, over de Non-Financial Reporting Directive (richtlijn niet-financiële rapportage). Het Integriteitsrisico Maatschappelijk betamelijk gedrag krijgt een prominentere plek binnen het toezicht en wordt gevraagd het mee te nemen in de risicobeoordeling. Het gaat over de handelingen van organisaties of haar medewerkers (doen of nalaten) die niet specifiek in relevante wet- en regelgeving als ge- of verbod zijn opgenomen, maar waarvan redelijkerwijs wel verwacht kan worden dat deze in het maatschappelijk verkeer tot ophef (kunnen) leiden. Maar hoe vertaal je deze doelstellingen naar afrekenbare grootheden om vervolgens het beleid op aan te passen?

SURINAME ACTUEEL

In afwachting van de uitkomst van de 4th Mutual Evaluation ziin we in Suriname in een tijd van economische crisis, volksprotesten en hebben we te maken met het IMF, terwijl er juist nu steeds meer Integriteitsschendingen, c.q. –schandalen aan het licht komen (z.a. witwassen, corruptie, fraude, nepotisme, sexueel molest, human-trafficking & migrant smuggling,  deelname aan georganiseerde misdaad, grondschandalen en milieu-criminaliteit). Welke impact zal dit hebben op de uitkomst? Wat betekent dit voor Suriname? Wat betekent dit voor het bedrijfsleven? Wat is de impact op ons dagelijks leven?  Hoe nu verder?

BCF2022

TABTO Group NV organiseert voor de allereerste keer het Business Compliance Forum (BCF2022) op donderdag 18 augustus 2022 voor de Business societeit in Suriname.

Het belooft zonder meer een bijzondere avond te worden; BCF2022 is een bron aan actualiteiten, praktische inzichten en best practices door toonaangevende Compliance-experts. Niet alleen interessant voor de financiële dienstverleners, z.a. banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, cambio’s, geldovermakingskantoren, maar ook voor de niet-financiele dienstverleners z.a. accountants, advocaten, notarissen, makelaars, handelaren in motorrijtuigen, goudbedrijven, aanbieders van kansspelen en andere delen van het bedrijfsleven, die allen te maken hebben met de uitdagingen van de continu veranderende Compliance wet- en regelgeving rond poortwachters.

PROGRAMMA

17:30 – 18:00   Ontvangst en registratie

18:00 – 18:10   Opening TABTO Group NV

18:10 – 18:40   Inleiding: ‘Compliance Impact Mondiaal’, Peter Diekman

18:40 – 19:15  Forumdiscussie: Jim Bousaid, Peter Diekman, VES, VSB, ASFA

19:15 – 19:45   Inleiding: ‘Compliance Impact in Suriname’, Jennifer van Dijk-Silos

19:45 – 20:20  Forumdiscussie: Jim Bousaid, Jennifer Van Dijk – Silos, VES, VSB, ASFA

20:20 – 20:50   Inleiding: ‘Compliance Impact in Business’, Winston Wilson

20:50 – 21:25  Forumdiscussie: Jim Bousaid, Winston Wilson, VES, VSB, ASFA

21:25 – 21:30  Sluiting

21:30 – 22:00   Netwerkborrel

 

REGISTRATIE

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het Business Compliance Forum 2022.

Deelname fee: EUR 65, – (excl.OB) p.p.

Registratie: via info@tabtogroup.com o.v.v. Naam, Bedrijf, Functie en Telefoonnummer.

 

HOST

TABTO Group NV (www.tabtogroup.com), organisator van het jaarlijk Nationaal Compliance Congres,  biedt in Suriname vanaf 2019 Compliance Services aan de Financiële en Niet-Financiële Dienstverleners om te kunnen voldoen aan de Compliance-eisen en richtlijnen m.b.t. de Anti-Money Laundering  (AML) & Countering Financing Terrorism (CFT) en de Anti-Bribery & Anti-Corruption wet- en regelgeving. Onder onze klanten zijn banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, cambio’s, geldovermakingskantoren, alsook makelaars, goudopkoop en –exportbedrijven, casino’s, accountants, advocaten, notarissen, handelaren in motorrijtuigen en toezichthouders.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required