De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) blijft met toenemende bezorgdheid wachten op een reactie van president Chandrikapersad Santokhi op haar dringende verzoek voor een spoedonderhoud. In een brief gedateerd op 24 oktober 2023 had de VSB de President opgeroepen tot een diepgaand overleg over diverse brandende kwesties die van invloed zijn op het Surinaamse bedrijfsleven. De uitblijvende respons van het presidentiële kabinet heeft de VSB gedreven tot een hernieuwde oproep tot dialoog.

De zorgpunten die de VSB tijdens het spoedoverleg wil bespreken, blijven actueel en weerspiegelen de groeiende bezorgdheid binnen het Surinaamse bedrijfsleven:

  • Staatsbesluiten nr. 117 en 118 ter uitvoering van de Wet Algemeen Pensioen: Inzake dit zorgpunt is er inmiddels in overleg met de minister van BIZA een oplossing bereikt. Lees TWK-bepaling in Pensioenstaatbesluit wordt geschrapt.
  • Functioneren van het Tripartiet overleg
  • Noodlijdend sociaal programma
  • Achteruitgang van de Gezondheidssector
  • Gebrek aan economische impulsen
  • Private sector ontwikkeling
  • Resultaten dienstreizen en missies van de regering
  • Consumptief gedrag van de Overheid
  • Beheer van de kasreserves CBvS

De VSB herhaalt haar oproep voor een spoedonderhoud en benadrukt de urgentie van deze kwesties. Het Surinaamse bedrijfsleven rekent op daadkrachtig leiderschap en een constructieve dialoog om gezamenlijk oplossingen te vinden voor de uitdagingen die het land momenteel het hoofd moet bieden.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required