Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is belast met de implementatie van het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) programma, dat tot doel heeft Surinaamse micro-, kleine- en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) te ondersteunen. 

SURGE vormt een integraal onderdeel van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD), dat wordt uitgevoerd door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) en gefinancierd wordt door de Wereldbankgroep (WBG).

Als concrete stap in dit initiatief hebben veertien (14) bedrijven op maandag 29 januari 2024 officieel Grant Agreements ondertekend in het Congreshal. Deze mijlpaal markeert een significante vooruitgang in het streven naar de bevordering en diversificatie van de Surinaamse bedrijfssector. Lees meer over het SURGE programma

 

Gratis Archief Publicaties 

Wist je dat de VSB een rijke geschiedenis heeft vastgelegd in verschillende publicaties. We koesteren deze waardevolle stukjes geschiedenis en willen graag onze passie delen met gelijkgestemden. In ons archief hebben we enkele prachtige oude edities van onze publicaties bewaard. Deze bevatten inzichten, verhalen en ervaringen die de evolutie van werkgeverschap weerspiegelen. Als jij geïnteresseerd bent in het verkennen van deze historische stukken en een dieper begrip wilt krijgen van de ontwikkelingen in de arbeidswereld, nodigen we je uit om je belangstelling te tonen! Stuur ons een bericht op info@vsbstia.org als je graag enkele exemplaren zou willen bemachtigen.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required