De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft op 20 juli 2023 een kennismakings-onderhoud gehad met de nieuwe VN Resident Coordinator mw. Joanna Kazana. 

Namens de VSB waren Gerard den Dekker, Arianne de Bye, Anne Greet-Dilweg en Kamlesh Ganesh aanwezig. Mw. Kazana is zeer geïnteresseerd in hoe bedrijven in Suriname opereren. Tijdens het gesprek is de VSB ook ingegaan op hoe de VSB zelf tracht een bijdrage te leveren aan duurzaam ondernemen in Suriname. 

Verscheidene goede SDG-initiatieven zijn recent ontwikkeld door het bedrijfsleven. De VSB heeft hierin een belangrijke en leidende rol gespeeld. Het gesprek met Mw. Kazana was gericht op deze initiatieven, en natuurlijk toekomstige initiatieven. 

Het doel is om bedrijven te motiveren en mobiliseren om bij te dragen aan het bereiken van de SDGs door hun bedrijfsdoelen, missie, visie, kernwaarden, kernactiviteiten en prestatie-indicatoren waar mogelijk te verbinden aan de SDGs. Dit biedt inzicht in hoe bedrijven al bijdragen aan het behalen van de SDGs en hoe deze bijdrage kan worden vergroot.

In samenwerking met de UN Suriname heeft de VSB het vorig jaar op maat gemaakte SDG-trainingen ontwikkeld voor het bedrijfsleven, waaraan ongeveer 200 mensen hebben deelgenomen. De follow-up (terugkomdag) liet duidelijk zien hoe het bedrijfsleven kan bijdragen en hoeveel goede innovatieve ideeën er al zijn ontwikkeld/geïmplementeerd.

Als de aangewezen vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN en het hoofd van het VN-landenteam, geeft de Resident Coordinator strategische leiding aan de agentschappen van het VN-systeem die in Suriname werken. Het VN-landenteam bestaat uit vijftien VN-agentschappen, fondsen en programma’s die samenwerken om de ontwikkelingsinspanningen van Suriname te ondersteunen. Het Bureau van de Resident Coordinator van de Verenigde Naties fungeert als een hub, waar de ingezeten en niet-ingezeten agentschappen samenkomen om gezamenlijk nationale beleidslijnen en programma’s voor duurzame ontwikkeling te ondersteunen. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required