Door: Reina Kolf-Telgt

Het is niet zomaar dat een manager zich soms afvraagt: wat moet ik nog meer doen om mijn organisatiedoelen te realiseren?
Waarover gaat deze column?
In een serie van columns zal ik een tikje van de sluier lichten om leidinggevenden te inspireren bij het managen van hun organisatie. Uitdagingen te over namelijk, want wat zijn de uitdagingen.
Wat maakt een organisatie echt succesvol?
Wat doet een gemiddelde manager die enthousiast aan de slag gaat? Die denkt goed na over de plannen voor de organisaie, waar wil de manager de organisatie over een bepaalde periode zien? Hoe moet de organisatie die doelen bereiken, wat is de beste strategie die gevolgd dient te worden. Hoe zien te omgeving eruit, misschien handig een Sterkte Zwakte analyse te maken.
Voor iedereen die binnen de organistie werkt moet dit alles transparant zijn zodat ook duidelijk is hoe de organisatie is ingericht, welke afdelingen er zijn en wie de verantwoordelijken daar zijn. En er is nog veel meer te doen want alle processen en procedures zijn in kaart gebracht en aan de mensen is ook gedacht: de functiebeschrijvingen zijn duidelijk met alle taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.
O ja niet te vergeten is er gezorgd voor een mooi gebouw en de ondersteunende diensten zijn voorzien van moderne ICT voorzieningen en als er vragen zijn dan kunnen die gesteld worden. Speciaal voor de medewerkers is er een sportfaciliteit, personeelskantine en natuurlijk zijn de secondaire voorzieningen goed geregeld.
Eigenlijk kan het niet beter………. en toch……… het loopt niet….
Targets en deadlines worden niet gehaald, klanten lopen niet storm, en er komen toch ook wel klachten binnen.
De medewerkers excelleren niet, ze lijken ongemotiveerd en het lijkt of ze met andere dingen bezig zijn. Er worden sessies georganiseerd om hen de ruimte te geven om hun ideeen te ventileren, vragen te stellen, dan lijkt het of iedereen alles begrepen heeft.
Waarom werkt het niet zoals verwacht???

Reina Kolf-Telgt, HR Potential Development Advisor, met meer den 30 jaar HR ervaring in Change/HR management & Development

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

EOSH TRAINING

SDG TRAINING

UPDATE VOLGT

Suriname Energy Oil & Gas Summit

No alternative text description for this image

SDG TERUGKOMDAG

UPDATE VOLGT