Op woensdag 31 mei vond er een vruchtbare bijeenkomst plaats tussen de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Dhr. Michiel Bierkens, plaatsvervangend Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden. De meeting, die werd gehouden met als doel de bilaterale samenwerking te versterken, resulteerde in belangrijke besprekingen en een positieve vooruitgang op diverse terreinen.

Tijdens de ontmoeting werden verschillende onderwerpen besproken, waarvan sommige zullen leiden tot vervolggesprekken en concrete acties. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste punten die zijn besproken:

  • Technische ondersteuning voor de investeringswet: Er zal gekeken worden naar de mogelijkheden om technische ondersteuning te bieden met betrekking tot de investeringswet. Dit is van cruciaal belang om het investeringsklimaat in Suriname te verbeteren en verdere economische groei te stimuleren.
  • Mogelijkheden vanuit het PSD-fonds: Het PSD-fonds biedt mogelijkheden voor financiering en ontwikkeling van Surinaamse bedrijven. De VSB zal de specifieke behoeften van de lokale bedrijven aangeven, zodat deze kansen optimaal benut kunnen worden.
  • Uitnodiging voor roundtable over carbon credits: Dhr. Bierkens toonde grote interesse in een uitnodiging voor een roundtable over carbon credits. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden tijdens de Suriname Energy, Oil & Gas Summit (SEOGS) en zal een platform bieden voor discussies en samenwerking op het gebied van duurzame energieoplossingen.
  • Bespreking van het reisadvies naar Suriname: Ondanks de recente veranderingen in het reisadvies naar Suriname, zal er worden gekeken naar de mogelijkheid om de kleurcode van het reisadvies bespreekbaar te maken. Dit is belangrijk om het toerisme te stimuleren en het herstel van de reisindustrie te ondersteunen.
  • Rapport van de NVWA en het NIVS: Er wordt met spanning uitgekeken naar het rapport van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), dat zal bijdragen aan een betere organisatie van het Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid (NIVS). Samenwerking op het gebied van voedselveiligheid tussen Nederland en Suriname zal hierdoor verder worden versterkt.
  • Verdieping van het onderwerp “carbon credits verdienen in Suriname”: Er is grote interesse om het onderwerp verder uit te diepen met betrekking tot het verdienen van carbon credits in Suriname voor in Nederland gevestigde bedrijven. Dit biedt kansen voor duurzame projecten en samenwerking tussen beide landen.

Bovendien werd bekendgemaakt dat er een aanzienlijke vertegenwoordiging van Nederlandse bedrijven zal deelnemen aan de aankomende SEOGS

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required