Op woensdag 21 juni vond er tijdens de SEOGS een belangrijke ontmoeting plaats tussen de Trinidad and Tobago Manufacturers Association (TTMA) en de VSB. Deze bijeenkomst diende als een uitgelezen kans voor vertegenwoordigers van beide organisaties om met elkaar in gesprek te gaan en samen te werken.

Namens de TTMA waren de volgende personen aanwezig:

  • Mr. Crisen Maharaj – Manager Capacity Building and Programme Financing
  • Dr. Mahindra Ramdeen – CEO van TTMA
  • Mr. Roger Roach – President van TTMA en Managing Director van Lazuri Apparel

Namens de VSB waren aanwezig:

  • Rekha Bissumbhar – Voorzitter van de VSB
  • Mervel Kotzebue – Ondervoorzitter van de VSB
  • Jan van Charante – Penningmeester van de VSB

Na een kennismakings- en voorstelronde vond er een vruchtbare discussie plaats over de toekomstige samenwerking tussen beide organisaties. Hierbij werden de volgende voorstellen gedaan:

  1. Het opstellen van een Memorandum of Understanding (MoU), waarin de gewenste samenwerking tussen TTMA en VSB wordt vastgelegd. Dit MoU zal dienen als een leidraad voor toekomstige gezamenlijke projecten en initiatieven.
  2. Het betrekken van de Bureau’s of Standards van beide landen bij een publiek-privaat partnerschap (PPP) tussen TTMA en VSB. Dit partnerschap beoogt een betere afstemming te bewerkstelligen en zorgt ervoor dat exporteurs tijdig op de hoogte worden gesteld van de juiste eisen en voorwaarden waaraan zij moeten voldoen bij het exporteren van goederen.
  3. De TTMA nodigt de VSB uit om deel te nemen aan de Trade and Investment Conference (RTIC) die plaatsvindt van 19 tot 22 juli 2023. Dit evenement biedt een waardevolle gelegenheid om de handels- en investeringsmogelijkheden tussen beide organisaties verder te verkennen en te bevorderen.

Door deze gezamenlijke inspanningen streven de TTMA en VSB naar een nauwere samenwerking en een succesvolle bevordering van handel en investeringen. Beide organisaties zijn vastberaden om een vruchtbare en duurzame relatie op te bouwen en gezamenlijk vooruitgang te boeken in de zakelijke wereld.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required