Op 6 juli 2023 vond de reguliere bijeenkomst van de Industriegroep van de VSB plaats. Na de laatste vergadering bij de Surinaamse Brouwerij, was dit keer de Fernandes Bakkerij bereid om vrijwillig de faciliteiten voor de bijeenkomst ter beschikking te stellen. Toeval wilde dat de vergadering samen met de week waarin het 60-jarig jubileum van Fernandes Bakkerij werd herdacht. De bijeenkomst bestond uit een formeel gedeelte met enkele presentaties, gevolgd door een rondleiding door de productiefaciliteit van de bakkerij en werd afgesloten met een gezellige borrel, aangeboden door de jarige bakkerij. 

De eerste presentatie werd verzorgd door mw. Karishma Mathoera, Directeur Ondernemerschap op het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.MW. Mathoera heeft zich meer gericht op de inspanningen die het ministerie pleegt ter stimulering van ondernemerschap vanuit het ministerie. Daarnaast is zij ingegaan op de uitdagingen waar ondernemerschap mee te kampen heeft. 

De heer Rufin Bajnath, CEO Fernandes Bakkerij bracht in zijn presentatie de aanwezigen mee naar het begin van de bakkerij. In zijn presentatie illustreerde hij de groei die de bakkerij heeft meegemaakt om vandaag onmisbaar te zijn in de Surinaamse samenleving vanwege haar maatschappelijke rol. De aanwezigen konden aan het eind tijdens de rondleiding ook getuige zijn van de productiefaciliteit van de bakkerij. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required