De Suriname Economic Oversight Board (SEOB) heeft het eerste bulletin uitgebracht sinds de ondertekening van de Memorandum of Understanding (MoU) met de Surinaamse overheid. Het bulletin geeft de voortgang van het IMF-programma weer en belicht belangrijke economische ontwikkelingen in relatie tot het programma. De SEOB zal maandelijks een bulletin uitgeven en de informatie optimaliseren op basis van feedback. Het IMF-programma richt zich op zes thema’s, waaronder fiscale discipline, schuldherstructurering, inflatiebestrijding, risico’s in de bancaire sector, versterking van de Centrale Bank van Suriname, en anti-witwassen en terrorismefinanciering.

Belangrijke ontwikkelingen die worden genoemd, zijn onder andere de stijgende prijzen en inflatie, verbetering van de overheidsfinanciën, internationale reserves, en de voortgang van het IMF-programma. De economie van Suriname wordt geconfronteerd met uitdagingen, zoals een krimp in de economie en achterblijvende groei in vergelijking met andere regio’s. De SEOB doet aanbevelingen voor het verbeteren van de overheidsfinanciën, het implementeren van de btw-inning, het aanpakken van de schuldpositie, het versterken van de Centrale Bank, en het bevorderen van transparantie en effectiviteit in het sociaal programma

De Suriname Economic Oversight Board (SEOB) is een initiatief van de private sector en is een permanente advies- en monitoringsboard. De SEOB zal de Staat adviseren bij de uitvoering van het IMF-programma en het economisch herstelplan, alsook de uitvoering van de programma’s mede helpen monitoren. Ook zal de SEOB ondersteunen in het versterken van de communicatie naar de gemeenschap.

Lees Bulletin

SEOB Economic Monitor

Lees meer over de SEOB MOU 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required