In een belangrijke bijeenkomst georganiseerd door Hakrinbank, heeft minister Marciano Dasai van het Ministerie van ROM samengezeten met Kevin Conrad, Executive Director UNFCC. Het doel van deze bijeenkomst was om openstaande zaken met betrekking tot Carbon credits monetization te bespreken.

Tijdens de meeting werd benadrukt dat Suriname momenteel in een zeer gunstige positie verkeert wat betreft de mogelijkheden voor het verdienen van geld met Carbon credits. Dit werd bevestigd door Dhr. Conrad van UNFCC, die tevens onderstreepte dat het van cruciaal belang is dat Suriname zorgvuldig te werk gaat bij de voorbereiding (registratie en naleving van voorschriften voor monetisatie) en het beheer van de middelen die uit de monetisatie voortvloeien.

Het land heeft reeds aanzienlijke vooruitgang geboekt door het ordenen van documentatie en informatie met betrekking tot Carbon credits. Echter, er zijn nog enkele belangrijke aandachtspunten die aangepakt dienen te worden, zoals de nationale registratie, de organisatie van het proces en het bepalen van de hoofdverantwoordelijkheid en controlemechanismen. Op dit moment ligt de nadruk op de analyse en voorbereiding, waarbij het Ministerie van ROM een leidende rol op zich neemt.

Het ministerie zou de vereiste review met betrekking tot het monetariseren van Carbon credits binnen een tijdsbestek van 1-2 maanden kunnen afronden. Het is nu van essentieel belang dat het Ministerie en de belangrijkste ministeries, waaronder het Ministerie van Financiën, dit traject de nodige aandacht geven. Een soepel en effectief verloop van dit proces zal cruciaal zijn om maximaal voordeel te halen uit de Carbon credits en zo bij te dragen aan de inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.

Om dit te bewerkstelligen, zal er een speciaal team worden samengesteld dat verantwoordelijk zal zijn voor het nemen van verdere stappen met betrekking tot de monetisatie van Carbon credits. Dit team zal de implementatie van het traject begeleiden en ervoor zorgen dat alle aspecten op een nauwgezette manier worden aangepakt.

Carbon Credits zal ons mogelijkheden bieden als land om geld mee te verdienen en zo duurzame sectoren verder te ontwikkelen.

Met een duidelijke focus op effectieve samenwerking tussen overheidsinstanties, het bedrijfsleven en internationale partners, heeft Suriname de mogelijkheid om een voorbeeld te stellen in de strijd tegen klimaatverandering en een duurzame toekomst voor haar bevolking veilig te stellen.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required