Paramaribo, 17 augustus 2023 – Het Polytechnic College Suriname (PTC), een toonaangevende onderwijsinstelling in Suriname, heeft op zondag 6 augustus jl. met succes een teambuildingsdag georganiseerd voor 16 ICT-studenten van de specialisaties Netwerken en Software Engineering. Deze inspirerende sessie vond plaats in samenwerking met vakdocent Ashik N. Pershad en programmamanager Priyanka Kumari in het prachtige natuurpark Peperpot te Commewijne.

Het PTC staat bekend om zijn brede aanbod van kwalitatieve hoger beroepsopleidingen, variërend van 12 HBO-opleidingen tot twee Masters-opleidingen. Deze onderwijsinstelling onderscheidt zich als een van de weinige ISO-gecertificeerde instituten in Suriname, waarbij de focus ligt op marktgericht en efficiënt onderwijs, gericht op persoonlijke ontwikkeling van de studenten met een hoogwaardig kwalitatief rendement.

Een cruciaal aspect van de studie aan het PTC is de “Studie Loopbaan Begeleiding” (SLB) module. In het kader van de module “SLB 2-3” werden 16 ICT-studenten, die zich specialiseren in Netwerken en Software Engineering, uitgedaagd om een teambuildingsdag te organiseren. De ambitieuze activiteit is ontworpen om de studenten te laten kennismaken met de kracht van teamwork en hen essentiële vaardigheden bij te brengen die essentieel zijn voor hun toekomstige professionele succes.

Onder leiding van vakdocent Ashik N. Pershad en ondersteund door programmamanager Priyanka Kumari, ontdekten de studenten de voordelen van samenwerken door middel van verschillende interactieve activiteiten. De dag begon met een ijsbreker die de deelnemers op hun gemak stelde en het fundament legde voor verdere interacties. De studenten werkten aan diverse doelen, waaronder het stellen van SMART-doelen, het ontwikkelen van een positieve mindset, het maken van effectieve plannen, het begrijpen van diverse teamrollen, reflectie en evaluatie, actief luisteren naar elkaar en het geven van constructieve feedback.

Het hoogtepunt van de dag was een reeks rollenspellen, leuke teamspelletjes en een stimulerende speurtocht, die allemaal bedoeld waren om de studenten uit te dagen en te inspireren. Dit zorgde niet alleen voor een versterking van hun teamwerkvaardigheden, maar ook voor het vergroten van hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van een positieve groepssfeer.

De “Informatie & Communicatie Technologie” studie aan het PTC strekt zich uit over vier jaar, met een eerste jaar als propedeusefase, een specialisatiekeuze in het tweede jaar, en de start van stages vanaf het derde jaar. Als u meer wilt weten over de diverse studiemogelijkheden aan het PTC, kunt u de officiële website bezoeken: www.ptc.edu.sr.

Het Polytechnic College Suriname blijft zich inzetten voor het bevorderen van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zijn studenten door middel van innovatief onderwijs en waardevolle ervaringen zoals deze succesvolle teambuildingsdag in natuurpark Peperpot.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required