De regering van Suriname, met steun van UNDP Suriname, heeft na een Digital Readiness Assessment de Nationale Digitale Strategie (NDS) ontwikkeld om digitale prioriteiten en programma’s van de overheid vast te leggen en hun relatie met bredere ontwikkelingsdoelen te benadrukken. De NDS erkent de rol van technologie bij het bereiken van deze doelstellingen en streeft naar het versterken van de digitale infrastructuur, toegankelijk en betaalbaar internet, digitale identiteit, betere toegang tot overheidsdiensten, hybride en afstandsonderwijs, bewustwording bij burgers en mentaliteitsverandering als korte termijn prioriteiten.

Middellange termijn prioriteiten omvatten verbeteringen in het digitale inkoopproces, een connectiviteitsstrategie, implementatie van het e-register, gegevensdeling met de private sector, digitale procesintegratie in overheidsafdelingen.

Langere termijn prioriteiten richten zich op regionale digitale samenwerking, schaalvoordelen en een nationale digitale strategie. Sterke punten van de roadmap zijn de uitgebreide dekking van digitale transformatiegebieden, ambitie en compatibiliteit met Duurzame Ontwikkelingsdoelen, en stakeholderparticipatie. Uitdagingen omvatten gebrek aan digitale vaardigheden en infrastructuur, hoge kosten van digitale implementatie en politieke toewijding aan digitale transformatie.

LEES HET VOLLEDIG DOCUMENT HIER

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required